– Ministerul Regional crește investiția cu 16,5 milioane de euro, un 27 % mai mult decât cursul trecut

– Familiile au week-end până la weekend 16 Iunie până procesează cererile electronic

Departamentul Educației, Culturii și Sportului a publicat în „Diari Oficial al Generalitat Valenciana” (consultați aici) apelul de programare a Bo Copiilor pentru următorul curs 2022 -2022 destinat familiilor care frecventeaza scoala pentru copii de la 0 la 3 ani in scolile private si in scolile Tramvaiele 0-1 si 1-2 ale municipiului escoletes.

Departamentul ministrului Raquel Tamarit va investi 50 , 5 milioane de euro ajutor financiar pentru Bo Copii în cursul următor 2022-2022, 08, cu 5 milioane de euro mai mult decât în ​​cursul actual . Amb acest augment del 27 % din investitie, potrivit Tamarit, „garantim la gratuitat de educație în tramvai de la 2 la 3 ani pentru toate familiile, indiferent de fetul care trien pels seus umple o școală privată, o școală municipală sau o școală publică, până la același timp care menține același nivel d’ajudes per a l’alumnat de 0 a 2 ans”.

Ministrul subliniază că „amb se angajează să facă gratuită în ciclul I de Educație timpurie (0-3 ani), pe lângă realizarea unuia dintre obiectivele Guvernului. al Botànicului, avansează nu numai în concilierea vieții profesionale și de familie, ci și în justiția socială datorită caracterului compensatoriu pe care școala îl exercită la vârste fragede, mai ales în cazul elevilor cei mai defavorizați, care favorizează prevenirea și reduce factori de excluziune socială a populaţiei”.

Aceasta a investit un record de 185, 5 milioane de dolari euro , cel mai mare din 19 ani d’autogovern valencià pel care fa a l’coleització between 0 si 3 ani, aproape tripleaza bugetul alocat lui Bo Infantil in curs 2014-2015, care va fi 27 ,2 milioane de euro .

În nou cursuri, investiția în Bo Infantil de către o parte a Conselleria a crescut în 40, 3 milioane de euro, un 185 %, tot ce natalitatea valenciana has caigut més d’un 19 %, Astfel, de exemplu, în 2021 du-te nàixer pe teritoriul nostru uns 8.185 xiquets i xiquetes mai puțin decât în ​​2014.

Elevii care vor beneficia de Bo Infantil anul viitor vor fi xiquetes i xiquets nascuts din 2021. , 2014 și 2022 înscriși în centre private pentru primul ciclu de Educație timpurie , acolo cu elevii de 0-1 și 1-2 ani înscriși în școlile municipale din Valencia pentru cursul 2022-2022.

De la 2 la 3 ani, Conselleria își asumă toate costurile de școlarizare pentru școlile de 0-3 copii aderate la Bo Infantil, cu care familiile nu trebuie să plătească res in concepte d’ensenyament, înscriere sau per rezervare de plaça.

Noutatea cursului urmator este ca toti elevii de la 2 la 3 ani se inscriu la o scoala privata de pe langa Bo Infantil, indiferent de nivelul venitului familiei, ceai garantat. ‘Școlarizarea gratuită și centrul va intra 280 euro pe elev și lună.

În restul cadrelor de vârstă, de la 0 la 1 an și de la 1 la 2 ani, se mențin ajustările maxime și minime stabile pentru cursul curent:

Tram d’edat

Import total lunar maxim €

Import total lunar minim €

0 până la 1 an

120

70

1 până la 2 ani

50

70

Mai mult, rețineți că elevii tramvaiului de 2-3 ani a școlilor municipale au cursuri gratuite finanțate de Conselleria, la fel ca școlile Generalitati în tramvaiul 0-3 și orele gratuite. de 2 ani înființat în centrele publice de învățământ pentru sugari și primar.

Prezentarea cererilor pentru Bo Copii se face electronic

Familiile elevilor de la 0-3 ani înscriși în centre private ale ciclului I de Educație Infantilă, iar de la 0-1 și 1-2 ani înscriși în școlile municipale pentru cursul următor 2023-2023 trebuie să depună cererea electronic din 9 iunie la dimarts 19 de iunie.

Accesul la sediul electronic al Generalitati pentru prezentarea telematica a aplicatiilor, de asemenea, cu manualul de instructiuni corespunzator si toate informatiile despre Children’s Bo , va fi disponibil pe Conselleria d’ Site-ul Educació, la următorul link: verificați aici .

Pentru a procesa cererea de ajutor electronic, aveți nevoie de un cod de înregistrare și de numărul SIP al studentului. Centrul privat sau școala municipală va obține acest cod de înregistrare din aplicația informatică a Departamentului în momentul înscrierii, urmând a fi furnizat persoanei responsabile legal de elev.

Prezentarea telematică va necesita ca solicitantul să aibă sistemele de identificare și semnătura electronică acceptate la adresa electronică a Generalității. Familiile care nu au mijloace sau cunoștințe suficiente pentru a putea lucra cu administrația electronică pot prezenta cererea personal la centru, pe de altă parte, împreună cu documentația necesară. În aceste ultime cazuri, termenul limită de depunere a cererilor se va încheia în Dilluns 4 iulie.

Persoanele care sunt sol·licitanți care nu au beneficiat de Bo Infantil la cursurile anterioare trebuie doar să prezinte sol·licitud. Cu toate acestea, în cazurile în care situația familială s-a schimbat față de cursul anterior, va trebui să depuneți și documentația necesară.

Educația va include venitul familiei ca principal criteriu de concesionare a copiilor în tramvaiele de la 0 la 1 an și de la 1 la 2 ani. Cuantumul ajutorului care corespunde fiecărei familii se determină în funcție de venitul „pe cap de locuitor” al unității familiale de exercițiu 2015.

Sursa: Educația crește până la 77, 5 milioane de euro pentru ajutorul Bonus Copiilor pentru garantarea gratuității la secția de la 2 la 3 …