– Face parte din Planul Reactiv și va permite benzinăriilor să avanseze costurile estimate a două plăți lunare aferente bonusului de 0,18 euro de la guvernul central ca să nu le afecteze afacerile

-Ședința Consiliului General a avut loc pentru prima dată în noul sediul FIV, unde în această săptămână au fost transferați lucrătorii organizației

Consiliul General al Institut Valencià de Finances (IVF), prezidat de ministrul Finanțelor și Modelului Economic, Vicent Soler, a aprobat noua linie de finanțare subvenționată IVF-Afin Energy Products, care va permite stațiilor de benzină din Comunitatea Valenciană să acceseze avansuri de până la un milion de euro în zilele următoare” pentru ca aceștia să poată acoperi, fără nicio repercusiune asupra afacerilor lor sau asupra trezoreriei lor, avansul de 0,20 euro pe litru aprobat de guvernul central.” .

Concret, lucrătorii independenți și IMM-urile care operează în sector pot primi avansuri între 20 . euro și un milion de euro, gratuit și la o dobândă de 0% pentru acoperirea bonusului extraordinar aprobat de Guvern, în condițiile în care Ministerul Finanțelor și Modelului Economic a contribuit cu 6,8 milioane de euro la FIV „cu scopul ca Generalitati să fie cea care să acopere integral costurile financiare și interesele acestor operațiuni”, după cum a indicat Soler

„Scopul nostru este ca stațiile de benzină din apropiere 800 care funcționează în prezent în Comunitate și care îndeplinesc cerințele pentru a accesa această linie să primească ajutorul Generalității. fără a suporta niciun cost, în condițiile în care o măsură aprobată de reducere a costului facturii de consum nu trebuie să presupună tensiuni mai mari de trezorerie pentru benzinării”, a subliniat ministrul în acest sens. e Trezorerie, care a confirmat că linia va fi operațională și va fi deschisă în zilele următoare.

Această linie specifică pentru stațiile de benzină are un buget total de 50 milioane de euro și suma maximă a avansul pe care îl poate primi fiecare benzinărie va fi calculat ținând cont de consumul mediu lunar al stației respective în perioada 2021, putându-se solicita costul estimativ al bonusului pentru două rate lunare, cu maximum un milion de euro.

Rata dobânzii aplicată acestor operațiuni va fi de 0% în primele 20 luni. După această perioadă, dacă benzinăria dorește să continue cu împrumutul, dobânda va fi Euribor +1,5% cu un termen maxim de patru ani.

„Obiectivul nostru a fost să punem acest instrument la dispoziția unui sector care a fost afectat direct și indirect de creșterea costurilor cu energia și hidrocarburile cât mai curând posibil”, a subliniat Soler după reamintind că Comunitatea Valenciană a fost prima autonomie care a creat această linie de sprijin pentru stațiile de benzină în cadrul Planului Reactiv.

De fapt, responsabilul Trezoreriei a reiterat că „în orice situație de criză, Consell del Botànic a fost întotdeauna de partea sectoarelor noastre productive, proiectând ajutoare și instrumente financiare special pentru nevoile lor și ținând cont de circumstanțele lor” și a încurajat stațiile de service ale Comunității să utilizeze aceste resurse.

Alte subiecte

Consiliul General al Institut Valencià de Finances , prezidat de ministrul Vicente Soler, s-a întâlnit astăzi pentru prima dată la noul sediu al acestei organizații, situat în Palau dels Boïl d’Arenós, pe Calle Libreros din Valencia. În cadrul ședinței, membrii consiliului au putut vizita noile facilități, iar directorul general al FIV, Manuel Illueca, le-a informat despre acțiunile desfășurate în cadrul acesteia și despre evoluția transferului lucrătorilor organizației către clădire nouă.

Pe de altă parte, în ședința de astăzi, directorul FIV a prezentat directorilor I Planul pentru Egalitate Efectivă între bărbați și femei -2026 al FIV, care devine un instrument fundamental de lucru al acestei instituții și care va contribui la introducerea efectivă a principiului egalității de de gen în toate politicile care, la diferite niveluri, sunt deja aplicate sau vor fi aplicate în acest organism.