Consiliul și FVMP promovează programul de promovare a incluziunii digitale a municipalităților afectate de depopulare

09/000/2022

– Directorul general pentru Lupta împotriva Decalajului Digital arată că „este vorba de a crea mai multe condiții egale pentru ca toți să avem aceleași oportunități”

Generalitatea, prin Ministerul Inovării, Universităților, Științei și Societății Digitale, procesează un acord de colaborare cu Federația Valenciană a Municipalităților și Provinciilor (FVMP) să desfășoare acțiuni de formare încadrate în programul Cetățenie Digitală care are ca scop promovarea incluziunii digitale ca factor de incluziune socială.

Acordul de colaborare urmărește să profite de utilizarea TIC în acele municipalități din Comunitatea Valenciană afectate de depopulare și care au maximum 1.500 locuitori, favorizând astfel accesul digital pentru locuitorii acestor municipii. Generalitat Valenciana va investi 250.000 ) euro pentru a aduce acest program la aproximativ o mie de persoane.

Directorul general pentru lupta împotriva decalajului digital, María Muñoz, a făcut un apel către municipalitățile interesate să ia legătura cu Conselleria sau cu FVMP și a subliniat că acest acord ” își concentrează atenția asupra grupurilor vulnerabile și pentru aceasta este necesar să se mizeze pe antrenamente direct în teritoriu”. După cum a afirmat el, „este vorba despre crearea unor condiții mai egalitare, astfel încât să avem cu toții aceleași oportunități”.

Prin urmare, obiectivul acordului este de a desfășura activități de formare în competențe digitale în cadrul Cadrului Valencian pentru Competențe Digitale (DIGCOMP CV), aducând societatea digitală mai aproape de toate colțurile Comunitatea Valenciană. Cursurile oferite, total gratuite, sunt următoarele:

– Ziua ta de pe mobil

– Cum să utilizați tehnologia pentru a comunica

– Găsiți ușor informatii pe internet

– Efectuati procedurile de acasa (certificat electronic)
– Instrumente pentru a vă crea propriul conținut digital

María Muñoz a adăugat că ” depopularea trebuie oprită cu politici active, iar TIC-urile sunt esențiale astăzi”. „A învăța să le gestionezi poate fi un element diferențiator atunci când vine vorba de promovarea comunicării și evitarea izolării.”