– Acesta este un program pilot al Serviciului Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE) la care participă Comunitatea Valenciană, Țara Bascilor și Extremadura

– Oltra subliniază că obiectivul este „inserția în muncă a grupurilor vulnerabile” cu o „nouă abordare cu care să implice companiile astfel încât să-i tutorizeze pe tinerii participanți”

Sesiunea plenară a Consellului a aprobat acordarea directă a 2 milioane de euro pentru dezvoltarea în Comunitatea Valenciană a unui program prin care se urmărește realizarea inserției forței de muncă a 166 tineri cu colaborarea 200 firme.

Vicepreședintele și purtătorul de cuvânt al Consell, Mónica Oltra, a explicat că este „un program pilot al Serviciului Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE) la care participă, în plus la Comunitatea Valenciana, Țara Bascilor și Extremadura” și care folosește „o nouă metodologie cu o nouă abordare în care se urmărește și implicarea companiilor, astfel încât să îndrume tinerii în procesul de intrare pe piața muncii”.

Oltra a subliniat că lansarea acestui proiect intenționează să răspundă situației generate de pandemie, care „continuă să agraveze vulnerabilitatea atât a șomerilor de lungă durată, cât și a altor grupuri care se aflau deja în situații limită, precum tinerii”.

Din acest motiv, a subliniat necesitatea „consolidării sprijinului pentru antreprenoriat și angajarea colectivă, în special microîntreprinderile”, printr-o „transformare digitală și ecologică, inerentă și necesară „ la care participă „toți agenții care pot facilita traficul spre încorporarea celor mai vulnerabile persoane pe piața muncii”.

Pentru demararea acestui proiect pilot, Generalitati va semna un acord de colaborare cu Fundatia Novia Salcedo, care va conduce si coordona aplicarea acestei metodologii in diferitele comunitati autonome.

De asemenea, participă și Pactele Teritoriale pentru Ocuparea Forței de Muncă (Consorțiul „Pactem Nord”, Asociația Intermunicipală de l’Horta Sur și Fundația Valenciactiva), care vor colabora la căutare. pentru tineri și 200 companii care doresc să participe la acest proiect experimental”.

Oltra a explicat că aceste entități vor colabora cu Serviciul Valencian pentru Ocuparea Forței de Muncă și Formare, care va fi departamentul responsabil cu selectarea și oferirea de îndrumare pentru 200 tineri pentru înscrierea în acest proiect inovator, „pentru care s-a înființat Biroul BETA, unde vor fi consilierii, precum și personalul acordurilor teritoriale”

Axele proiectului pilot

Proiectul este structurat în jurul a două axe: Prima este căutarea, formarea și angajarea de catre Labora a tinerilor 29 (din perioada 18 ) și 29 ani) cu calificare pentru efectuarea de stagii de practică plătite în firme.

Participanților li se vor oferi planuri de formare individualizate care să le permită să își formeze competențe care să le îmbunătățească angajabilitatea, care vor fi propuse de companii și organizații, și cu supravegherea mentorilor Biroului Beta și persoana desemnată și instruită în sarcini de tutorat în companie.

A doua axă constă într-o muncă de atragere a cel puțin 200 inițiative de antreprenoriat și microîntreprinderi „care facilitează transformarea productivă, în special către o economie verde și digitală”.

„Companiile care participă la acest proiect vor avea astfel ocazia să încorporeze și să dezvolte tinere talente și, astfel, să contribuie la răspunsul la transformarea lor strategică și la provocările viitoare, în același timp în care vor sunt angajați față de tinerii aflați în situații vulnerabile”, a subliniat Oltra.