-Directorul general al Persoanelor Vârstnice, María José Pérez, a inaugurat adunarea Lares CV

– Ea a apreciat traiectoria lui Lares în implementarea modelului de îngrijire „centrat pe persoană”

Directorul general al Persoanelor Vârstnice, María José Pérez, a evidențiat rolul pe care sistemul social acord promovat de Vicepreşedinţie şi Ministerul Egalităţii şi Politicilor Incluzive se desfăşoară „în consolidarea schimbării modelului de îngrijire a persoanelor vârstnice” iniţiată în legislatura trecută.

Acest lucru a fost exprimat de directorul general în cadrul sărbătorii adunării din Lares Comunidad Valenciana, Asociația de reședințe și servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice, pe care i-a felicitat pentru cariera îndelungată „de succes”. , angajat și susținător”. Lares are în prezent 19 centre rezidențiale și centre de zi în Comunitatea Valenciană și mai mult de 2.193 persoane vârstnice în situație de dependență îngrijite.

În discursul său, Directorul General pentru Persoane Vârstnice a evidențiat munca lui Lares pentru „implementarea de bune practici și îngrijire centrată pe persoană în centrele sale”, și a garantat colaborarea și angajamentul Ministerul Egalității și Politicilor Incluzive „să continue cu marea muncă pe care o fac”.

Cu acest obiectiv, s-a reamintit că pentru acest exercițiu financiar Ministerul Regional a alocat un total de 700 către Lares Comunidad Valenciana . euro, prin ajutor fiscal pe venit, pentru a continua implementarea bunelor practici care să transforme „centrele în case și să consolideze participarea și protecția drepturilor persoanelor pe care le deservesc”.

„Aceste bune practici”, a subliniat María José Pérez, arată că modelul de îngrijire centrată pe persoană „împuternicește nu numai rezidenții, ci și profesioniștii”.

Model rezidential nou

In acest sens, ati explicat ca Obiectivul Generalității este de a stabili noi modele rezidențiale „mai mici, mai primitoare și mai umane, care să semene cât mai mult cu o casă”. Un model, a adăugat el, care s-a dovedit „mult mai eficient și mai rezistent” decât rezidențele mari în lupta împotriva COVID-19.