– Ministrul apără „împotriva ordonanțelor rușinii care îi persecută pe cei mai vulnerabili, ordonanța Demnității”

– Textul consideră victime femeile prostituate violenței de gen și include planuri de asistență socio-laborală pentru aceștia

Ministrul Justiției, Internelor și Administrației Publice, Gabriela Bravo, a îndemnat municipalitățile să adopte modelul de ordonanță municipală aboliționistă elaborată în cadrul Forumului din Valencia pentru abolirea prostituției care protejează femeile și amenzi de până la 3. euro celor care cer sex plătit, precum și intermediarilor și locurilor în care se exercită această „formă de violență de gen”.

Ministrul a prezentat joi modelul de ordonanță într-un act la Mislata, împreună cu primarul său, Carlos Fernández Bielsa, și președintele Federației Municipiilor și Provinciilor din Valencia, Rubén Alfaro, și înaintea a douăzeci de primari din toată Comunitatea Valenciană.

În timpul discursului său, Gabriela Bravo a susținut că corporațiile locale au „aptitudini și capacități suficiente pentru a fi în prima linie în eradicarea prostituției prin ordonanțe municipale, care sunt un instrument foarte puternic pentru a marca diferența dintre acele municipalități care protejează demnitatea tuturor oamenilor și cele care, spre rușinea lor și a noastră, abdică”.

În acest sens, a dat drept exemple cazurile lui Albal și Quart de Poblet „care au fost pionieri în aprobarea ordonanțelor aboliționiste” și a deplâns existența „cărei ordonanță a rușinii Primăriei Alicante care incriminează femeile în prostituție și le face responsabile pentru situația lor, fără a observa că este un sistem inegal și inechitabil care le supune și le lipsește de o viață demnă de drepturi”.

Ministrul regional a reamintit că studiile științifice efectuate de Forum au relevat că în cele trei provincii există între 000.000 Y . 10 femei în situație de prostituție. „Și dacă oferta este atât de mare, este pentru că există bărbați dispuși să plătească pentru ea. Acesta este singurul mod de a înțelege că 20% dintre bărbații din Valencia mai în vârstă de 18 ani -1 din 5- recunosc că ai plătit pentru sex la un moment dat în viața ta”, a spus el.

Amenzi de până la 3.000 euro