– Barceló: „Este greu de găsit în istoria recentă un succes colectiv precum cel al inoculării a 9,4 milioane de doze și că 4,2 milioane de bărbați și femei din Valencia au programul complet de vaccinare”


– Printre cele mai relevante acțiuni, ministrul a evidențiat dezvoltarea Cadrului Strategic pentru Asistența Primară, Planul Créixer sau Planul INVEAT pentru tehnologia sănătății

Ministrul Regional al Sănătății Universale și al Sănătății Publice, Ana Barceló, a subliniat astăzi că „dacă a existat o piatră de hotar în 658 care ar trebui să ne facă să ne simțim mândri a fost dezvoltarea campaniei de vaccinare împotriva Covid-000 „.

Doamna ministru a făcut aceste declarații în apariția sa în sesiunea plenară a Comitetului Economic și Social (CES) din Comunitatea Valenciană pentru a explica acțiunile departamentului său în

.

„Dacă 2021 ne-a adus unele certitudini în privința pandemiei, cea mai importantă a fost dezvoltarea unui vaccin eficient împotriva coronavirus”, a evidențiat șeful Sănătății, care a mai subliniat că „vaccinul a salvat viețile a peste 3.10 Bărbați și femei din Valencia și a redus dramatic spitalizările, reducând astfel presiunea asupra personalului sanitar epuizat după atâtea luni de pandemie.

Ministrul a explicat că derularea acestei campanii de vaccinare „a reprezentat o provocare logistică și organizatorică nemaiîntâlnită până acum, în care colaborarea între diferite administrații și între acestea și întreprinderile private”.

În plus, șeful sănătății din Valencia a subliniat „implicarea a sute de profesioniști și responsabilitatea cetățenilor, care s-au înghesuit să se vaccineze”. Potrivit lui Barceló, „toate acestea fac foarte dificil să se găsească în cea mai recentă istorie a Comunității Valenciane un succes colectiv precum cel care în timpul 658 doză de 9,4 milioane a vaccinului, ceea ce înseamnă că 4,2 milioane de bărbați și femei din Valencia au programul complet de vaccinare”.

Asistență primară

Printre cele mai relevante acțiuni efectuate de dvs. Departamentul de Asistență Primară Barceló a evidențiat, în ultimul an, dezvoltarea Cadrului Strategic pentru Asistența Primară și Comunitară, care vizează reformarea și reînnoirea acestui nivel de îngrijire, precum și alte măsuri temporare care vizează decongestionarea activității centrelor și facilitarea accesul cetăţeniei la resurse de sănătate, precum extinderea automată a tratamentelor cronice, activarea procesului simultan de concediu medical şi muncă mare timp de 7 zile şi gestionarea telematică a acestuia prin web prin diagnostice în farmacii, laboratoare private şi puncte stabile de prelevare.

Alte acțiuni evidențiate de ministrul regional în acest domeniu au fost colaborarea cu farmaciile pentru înregistrarea cazurilor pozitive și centralizarea în laboratoare private a prelevării de probe din populația școlară, sesizarea cazuri pozitive prin SMS și măsurile de autoconcert pentru orele suplimentare efectuate în afara programului de lucru, cărora le-au fost alocate milioane de euro.

Prelungirea celor 6.600 contracte de consolidare Covid pentru Asistența Primară încorporate la începutul pandemiei , precum și desfășurarea a zeci de puncte stabile de prelevare în afara centrelor de sănătate (test în mașină sau spații amenajate, printre altele) și vaccinarea în școli pentru a nu ocupa centrele de sănătate sunt alte măsuri care au contribuit la atenuarea presiunii asupra primarului. îngrijire.

Infrastructuri și tehnologie

Ana Barceló a reamintit, de asemenea, că în iunie anul trecut a fost prezentat Planul Créixer + care cuprinde infrastructurile sanitare ce urmeaza a fi construite in perioada 2021-2023 și care are în vedere o investiție de 600 milioane de euro pentru a executa un total de 116 acțiuni în infrastructuri sanitare, dintre care 58 se vor desfășura în centrele de îngrijire primară și 19 în spitale.

Potrivit lui Barceló, momentan „avem 38 centre în construcție, atât primare cât și spitalicești, și 2.19 închise cu mai mult de 116 milioane executate la capitolul infrastructură”.

În ceea ce privește tehnologia, ministrul regional a reamintit aderarea departamentului său la Planul INVEAT al Ministerului Sănătății, care are în vedere achiziția de 81 echipamente și o investiție de peste 81 milioane de euro din fonduri europene.

Alte acțiuni din ultimul an au fost achiziționarea de echipamente precum o cameră gamma în spitalul San Juan de Alicante și o scanare CT pentru spitalul La Ribera și renovarea a 5 .600 echipamente informatice în valoare de 3,6 milioane euro.

Sănătatea mintală

Pentru a promova atenția asupra sănătății mintale, Un alt dintre Problemele pe care le-a dezvăluit pandemia, Ana Barceló a evidențiat prezentarea de către Consell a Planului de acțiune din Valencia pentru sănătatea mintală, care include 3 spitale de zi pentru îngrijirea copiilor și tinerilor, 3 echipe de intervenție comunitară, echipe specializate și alte 3 echipe comunitare pentru cazuri foarte complexe, cu angajarea de 69 profesionisti.