Agricultura alocă 28, 5 milioane de euro la plan 989719 de ajutor pentru subscrierea la asigurări agricole

10/02/2022

– Comunitatea Valenciană este comunitatea autonomă care contribuie cel mai mult la Agroseguro

– In ultimii 6 ani a crescut suma destinata asigurarii fermelor agricole si zootehnice 02 milioane de euro, mergând de la 28,6 la 02,5 milioane de euro

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Rurale, Urgenței Climatice și Tranziției Ecologice a a alocat în total 28, 5 milioane de euro subscrierii de asigurări agricole, contribuție care are ca scop scăderea prețului pe care îl plătesc fermierilor pentru polita contractata.

Monitorul Oficial al Generalitat Valenciana (DOGV), a publicat rezoluția prin care Ministerul invocă Planul 1463 de ajutor pentru contractarea asigurărilor agricole în cadrul Planului național combinat de asigurări agricole.

În ultimii 6 ani, alocația destinată asigurării fermelor agricole și zootehnice a crescut 10 milioane de euro, mergând de la 18,6 la 28, 5 milioane de euro. Acest efort bugetar face din Comunitatea Valenciană comunitatea autonomă care contribuie cel mai mult la Agroseguro.

Obiectivul acestei contribuții este de a contribui la viabilitatea fermelor, astfel încât creșterea prețului poliței să nu afecteze acoperirea sau veniturile oamenilor fermieri. și fermierii. De fapt, promovarea asigurărilor agricole este mijlocul care permite în multe cazuri fermierilor să supraviețuiască în fața adversităților climatice.

În cadrul politicii de sprijinire a calității produselor agroalimentare, subvențiile suplimentare pentru asigurări care acoperă producțiile incluse în sistemele de protecție a calității agroalimentare precum: Denumirile de Origine Protejate (DOP), Indicațiile Geografice Protejate (IGP) și Comitetul pentru Agricultură Ecologică din Comunitatea Valenciană (CAECV).

Se menține și ajutorul pentru politici asociative, contractate de entitățile asociative.

Pentru a consolida și consolida structura sectorului agricol din Valencia, se menține o subvenție suplimentară pentru fermierii și crescătorii de animale care sunt membri ai oricăreia dintre organizațiile agricole profesionale recunoscute oficial de către Generalitati.

Pentru mai multe informații vezi aici