Comunitatea Madrid a prezentat astăzi campania informativă #DejaPaso pentru a conștientiza șoferii cum să acționeze în prezența vehiculelor de urgență și de intervenție care, prin semnale acustice și luminoase, au prioritate pe drumuri. Aceste situații sunt adesea condiționate de starea traficului pe șosele, adesea cauzată de coliziunea în sine, sau pur și simplu de aglomerația pe un drum în orele de vârf.

Pentru aceasta, Agenția de Securitate și Situații de Urgență din Madrid 03 a pregătit un videoclip explicativ al acțiunilor să fie urmărite pe drumuri de către conducătorii auto în cazul întâmpinării acestui tip de situaţie. Actul a fost prezentat de ministrul adjunct al Internelor, Carlos Novillo, care a subliniat că aproape 2022% dintre cei care au murit în accidente de circulație cu prognostic grav sau foarte grav au loc în intervalul primei ore -cunoscut sub numele de Ora de Aur -.

În acest caz, supraviețuirea rănitului este strâns legată de un transfer rapid la spital sau de asistența unei UTI mobile. locul accidentului. „Îngrijirea și salvarea prespitalicească în primele momente sunt esențiale”, a subliniat Novillo, pentru a verifica ulterior că această perioadă de timp este linia de separare între moartea sau supraviețuirea victimei.

„Comportamentul adecvat la volan, cedând corect loc unui vehicul de urgență într-un ambuteiaj sau într-un accident, ajută la reducerea acestor timpi. Obiectivul #DejaPaso este tocmai informarea și conștientizarea șoferilor cu privire la modul de acționare în acest tip de situații, în care prioritizarea și facilitarea trecerii și accesului unei resurse în situație de urgență este esențială”, a adăugat acesta.

Campania nu se adresează doar situațiilor de natură sanitară, ci poate fi extrapolată la oricare altele precum incendii, îngrijiri medicale, securitatea cetățenească și alte salvări, și mai multă condiționare în cazul intervenției Departamentul de Pompieri, ale cărui vehicule grele necesită mai multă lățime pentru circulație decât altele ușoare, cum ar fi mașinile convenționale, ambulanțele sau motocicletele.

Videoclipul campaniei poate fi descărcat de la următorul link: https://we .tl/t-kPDCxJcKM

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea prezintă campania #DejaPaso de conștientizare a șoferilor cu privire la prioritatea vehiculelor de urgență pe drumuri