#Madrid –

Comunitatea Madrid va livra 115.000 de kilograme de hrană pentru aproape 1.200 de crescători de bovine extensive (producție de carne, lapte și mixt) afectați de seceta care a determinat reducerea pășunilor. Beneficiarii vor putea face față dificultăților pe care lipsa ploii le-a provocat pe tot parcursul acestui an.

Porumbul, care acum a fost transformat în furaje, a fost cultivat de Institutul de Cercetare și Dezvoltare Rurală, Agrară și Alimentară din Madrid (IMIDRA), având în vedere deficitul previzibil de aprovizionare din cauza războiului din Ucraina. La acea vreme, plantarea acestei cereale a crescut de la 6 la 25 de hectare la Finca La Chimenea din Aranjuez. La cerealele recoltate și măcinate au fost adăugate minerale, vitamine, cereale și melasă.

Directorul general pentru Agricultură, Zootehnie și Alimentație, Ángel de Oteo, și directorul general al Institutului Madrid pentru Cercetare și Dezvoltare Rurală, Agrară și Alimentară din Comunitatea Madrid (IMIDRA), Sergio López, au vizitat Centrul de Selecție și Animale. Reproducerea (CENSYRA) din Colmenar Viejo, unde este acum depozitat acest produs și unde ar trebui să meargă fermierii interesați. Aceștia vor primi în total 4.000 de saci de 25 de kilograme, proporțional cu numărul de capete înregistrați în ferma lor. Se preconizează că cu aceste sume se vor putea ajuta circa 70.000 de vite.

CENSYRA oferă servicii asociațiilor zootehnice, societăților cooperatiste și persoanelor fizice, colaborând cu acestea în îmbunătățirea genetică și selecția speciilor și raselor din regiune, în special a celor autohtone și pe cale de dispariție.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va livra 115.000 de kilograme de hrană crescătorilor extensivi de bovine afectați de secetă.