Consiliul de Guvernare al Comunității Madrid a aprobat astăzi furnizarea și instalarea începând cu acest an de noi echipamente de turnichet inteligente în 32 de stații ale rețelei de metrou cu o investiție de 16 milioane de euro. Contractul este primul pas al planului de îmbunătățire tehnologică de extindere a modelului 4.0 al metroului, care presupune îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește informarea pasagerilor și accesibilitatea, la un total de 137 de opriri până în 2029.

Contractul implică asamblarea a 387 de turnichete inteligente de acces pentru pasageri în Begoña, Menéndez Pelayo, Ventas, Avenida de América, Méndez Álvaro, San Bernardo, Diego de León, Ibiza, Núñez de Balboa, Porto, Duque de Pastrana, Alonso Martínez, Conde de Casal, Cuatro Caminos, Santiago Bernabéu, Ciudad Universitaria, Manuel Becerra, Juan de la Cierva, Tres Olivos, El Carrascal, Reyes Católicos, Las Tablas, Montecarmelo, Conservatory, Casa del Reloj, Casa de Campo, Getafe Central, Marqués de Valdavia, Manuel de Falla, Alonso de Mendoza, Los Espartales și Spitalul Severo Ochoa.

Prognoza este ca primele utilaje să poată fi operaționale până la sfârșitul acestui an, întrucât în ​​ultimul trimestru este estimată o primă livrare de 26 de dispozitive, iar, de acolo, lunar, să localizeze 26 până la finalizarea celor 387 de dispozitive într-un termen de 24 de luni.

Turnichetele de intrare au o interfață mai intuitivă și un ecran care informează utilizatorul despre validarea biletului de transport folosind grafice și text, precum și avertismente acustice și luminoase. LED la porți, un cititor contactless și la sol informează călătorul despre rezultatul validării. Sunt echipamente brevetate de compania de căi ferate din Madrid cu scopul de a face accesul la transportul public de călători mai ușor și mai confortabil.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va lansa turnichete inteligente în 32 de stații de metrou