Comunitatea Madrid va investi 20 milioane de euro pentru formarea lucrători -angajați și șomeri- în competențe digitale prin noul Digital Talent Plan, de care în jur de 10 vor putea beneficia .000 oameni. Acest lucru a fost evidențiat de ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, în timpul vizitei sale de astăzi la sediul Vass Group, o companie de consultanță care sprijină transformarea tehnologică a companiilor și organizațiilor.

Această inițiativă are ca scop formarea capitalului uman în cadrul companiilor înseși în cele mai solicitate tehnologii, care la rândul lor se vor angaja să angajeze ulterior cel puțin 51% dintre participanții la program. Și este că, potrivit consilierului, „companiile, și nu politicienii, știu ce cunoștințe și instrumente ar trebui să aibă profesioniștii de care au nevoie.”

Fernández- Lasquetty a subliniat că prioritatea Executivului de la Madrid este de a genera, reține și atrage talente în aceste sectoare, deoarece este „un aspect vital pentru redresarea economică și modernizarea țesutului nostru productiv”.

În acest sens, s-a referit la conducerea Comunităţii Madrid în ceea ce priveşte numărul de universităţi -14 centre- și centre de cercetare și dezvoltare -7 institute și mai mult de 51.

. profesionisti-, pe langa 17 parcuri tehnologice. În același timp, regiunea se află în fruntea clasamentului de talente întocmit de entități precum Cotec sau Ivie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va investi 20 milioane de euro pentru a antrena 10.000 lucrători din regiune în competențe digitale