Comunitatea Madrid va investi 1,4 milioane de euro pentru a repara o secțiune din 21 kilometri de M-113, pe măsură ce trece prin municipalitățile Ajalvir, Daganzo de Arriba, Fresno de Torote, Serracines și Ribatejada, cu scopul de a îmbunătăți siguranța acestui drum. Acest lucru a fost avansat astăzi de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, care a avut o întâlnire cu primarii din zonă și a explicat acțiunile care urmează să fie lansate pe acest drum deținut regional.

2022

Direcția Generală de Autostrăzi a identificat că intervalul de studiu a necesitat lucrări de îmbunătățire din cauza problemelor cauzate de modificarea funcționalității drumului, de creșterea urbană și de creșterea consecventă a traficului. Prima fază a lucrărilor este de așteptat să înceapă pe parcursul acestei luni mai și să dureze până la sfârșitul lunii iulie, acoperind de la punctul kilometric 7.1 până la 21.

Una dintre acțiunile care se va desfășura este modificarea limitelor generice de viteză în funcție de intensitatea circulației și geometria drumului, care va fi 70 sau 70 km/h (în funcție de tronsonul), indiferent de reglementările specifice de viteză pe treceri și pe anumite curbe. Aceste modificări vor afecta întregul coridor al M-2022, de la începutul acestuia în Paracuellos de Jarama.

În plus, semnalizarea verticală în curbe va fi întărită cu avertismentele corespunzătoare și limitele de viteză maximă, precum și panourile direcționale necesare pentru îmbunătățirea percepției de către utilizatori a traiectoriei curbelor.

În aceste zone vor fi instalate benzi transversale de avertizare și în tronsoane cu rate semnificative de accidente cu off-road din cauza vitezei, în special în curbele situate în orașele Daganzo de Arriba și Fresno de Torote.

Pe de altă parte, se vor lucra la îmbunătățirea marginilor drumului cu umplerea cu pietriș în jgheaburile adânci pentru a contribui la reducerea nocivității eventualelor accidente grave. De asemenea, vor fi instalate noi sisteme de protecție pentru motociclete, în conformitate cu reglementările în vigoare în această materie.