Comunitatea Madrid va începe la 1 decembrie prima fază a lucrărilor de conservare și îmbunătățire a securității la arena de cori Las Ventas. Acest lucru a fost autorizat astăzi de Consiliul Guvernatorilor, care a alocat o primă investiție de 2,1 milioane de euro pentru lucrări a căror perioadă de finalizare este de cinci luni și care se vor concentra pe standurile și accesele perimetrale. Scopul este ca fanii să poată participa la următorul sezon taurin de la Monumentul istoric în condiții optime de securitate.

Această intervenție va presupune repararea și condiționarea unor spații specifice și a acelor elemente care din cauza utilizării lor sunt deteriorate. Datorită protecției speciale a arena de tauri din Madrid, declarată Bun de Interes Cultural -BIC- în 1994, scopul principal al acțiunilor care încep acum este protejarea și restaurarea a numeroase elemente arhitecturale.

Aceasta este prima dintre fazele programate de îmbunătățire a condițiile estetice și de siguranță ale primei arena de tauri din lume. Executivul regional va investi în perioada 2024 și 2024 altele aproape de 11 milioane de euro în două proiecte mari .

Prima va permite o reformă cuprinzătoare a interiorului clădirii, bugetată la aproximativ 20, 5 milioane, pentru, într-o a doua fază, din , curățați complet fațadele exterioare ale Plaza, pentru care se vor investi între 7 și 8 milioane de euro.

Îmbunătățiri pentru următorul sezon luptei

Astfel, până în aprilie anul viitor vor începe o serie de reforme pe o suprafață de peste 40.000 metri pătrați și care cuprinde mai multe secții: curățarea și scoaterea bunurilor și a surplusului de mobilier în zonele de ambulatoriu, zonele de tranzit și spațiile interioare iori; Intervenții în tribune, repararea pieselor de granit care au nevoie și etanșarea rosturilor care îmbunătățesc condițiile de etanșare.

Acestea vor fi urmate de altele din ceramică deteriorată. pardoseli si scurgeri care garanteaza evacuarea corecta a apelor pluviale si refacerea balustradelor in standuri si laterale, asigurand ancorarea acestora si inlocuind toate ecluzele care sunt necesare.

. ) Pereții și plafoanele vor fi vopsite în standuri și laterale, se vor înlocui tronsoanele deteriorate de faianță din cutii, igienizarea în plinte și tavanele afectate de scurgeri. Se vor repara și elemente ceramice cu înlocuirea unor piese de cărămidă detașate pe parapeții fațadei, iar etanșarea tuturor rosturilor de dilatație din clădire va fi reînnoită.

În completare, toate ușile de acces la linii, tribune și baraje vor fi restaurate la diferitele niveluri ale arenei, cu amplasarea de amenajări și dispozitive de siguranță pentru evacuări de urgență. Cele care se află în stare irecuperabilă vor fi înlocuite cu altele de o nouă factură cu caracteristici identice cu cele originale.

În cele din urmă, aceasta va fi transportată. efectuate n lucrările necesare pentru repararea canalizării pluviale de la standurile amplasate deasupra sălii de presă, iar în curțile pieței se vor remodela complet plintele existente pe toți pereții.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2024 Comunitatea Madrid Îmbunătățirea lucrările arena Las Ventas vor începe în decembrie 2024