Comunitatea Madrid va face parte din proiectul RETECH de Inteligență Artificială, împreună cu Galicia și Țara Bascilor, pentru a promova creșterea sectorului industrial, îmbunătățindu-și procesele și permițând întreprinderilor mici și mijlocii accesul la inovarea tehnologică.

Asta a fost anunțat astăzi de ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, în cadrul prezentării din bilanțul primelor luni de activitate a Fabricii Digitale, o inițiativă de colaborare public-privată care redefinește strategiile de contractare ale Administrației pentru a facilita și grăbi relația cu toate acele companii din sectorul tehnologiei și digital (mari corporații, IMM-uri și pornește ) și avansează în procesul de transformare tehnologia regiunii.

Potrivit Izquierdo, â^ scopul RETECH al IA este de a executa cazuri de utilizare analitice care permit îmbunătățirea eficienței instalațiilor industriale; dezvoltarea unei platforme de date pentru executarea acesteia și accesul ulterior la IMM-uri, precum și formarea în domeniul inteligenței artificiale în acest domeniu, printre altele”. ;.

Consilierul a adăugat că â( continuăm să pariem pe Madrid ca nod digital în sudul Europei și asta înseamnă și aderarea la proiecte care îmbunătățesc digitizarea în toate sectoarele economice, Administrație și cetățeni. ;.

Anul trecut a fost semnat Acordul-cadru cu 158 companiile premiate Digital Factory . Acest model, care include actuala Lege a contractelor din sectorul public, a făcut posibilă facilitarea concurenței și concurenței firmelor nefiind limitat la un anumit număr, ceea ce a însemnat că toți cei care au îndeplinit cerințele stabilite au făcut parte din această inițiativă.

Acordul este împărțit în două loturi, în fiecare dintre acestea fiind definite diferite tipuri de proiecte în care sunt clasificate companiile. Aceste două loturi sunt consultanță și design, cu membri, și fabrica de inovație digitală, formată din 141.

a€& #156; Facilităm depunerea ofertelor; Timpul de atribuire și de rezolvare a fost mult accelerat, există o viteză mai mare de contractare (șapte contracte în opt luni) și se menține un portofoliu continuu de noi propuneriâ&#

. ;œ, a explicat Izquierdo.

Istorie cont unic de socializare, robotizare și digital

De la la pornirea sa, Fabrica Digitală are deja cinci contracte în execuție în valoare de 11 milioane de euro și, la sfârșitul acestei luni, se vor adăuga încă două, pentru o sumă de 1,2 milioane de euro. Printre primele se numără Consultanța Guvernamentală TIC și Biroul pentru transformarea digitală a Istoriei Sociale Ànica, care propune un model de îngrijire centrat pe persoană; și Analiza automatizării de către Formadrid, privind mediul de formare pentru angajații publici din Comunitatea Madrid.

În plus, este deja Serviciul de automatizare pentru Robotizare și Recunoaștere a Textelor este în derulare, în sprijinul Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, care vizează optimizarea muncii angajaților și reducerea timpilor de răspuns către cetățeni și eventualele erori de operare ale ajutorului.

În mod similar, se creează Contul Digital al Cetățeanului, care are două contracte care se completează, și care va permite accesul în diferite spații de Administrare prin orice dispozitiv mobil, tabletă sau computer, cu un sistem similar cu cel folosit în orice portal de comerț electronic sau platformă de conținut digital.

În ceea ce privește celelalte două inițiative care vor fi încorporate în câteva zile, acestea sunt Teleasistență avansată, unde toate Există două servicii care apar din îngrijirea la domiciliu și care influențează calitatea vieții oamenilor. În acest sens, se vor aplica acțiuni specifice beneficiarilor vârstnici și îngrijitorilor acestora. La fel, și în urma procesului de consultare menționat mai sus, se va construi versiunea 1 a Istoriei sociale Ã^nica.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va face parte din proiectul RETECH de promovare a inteligenței artificiale în sectorul industrial