Consiliul de conducere al Comunității Madrid a autorizat săptămâna aceasta contractul pentru administrarea primului centru rezidențial dedicat în mod special îngrijirii complete a femeilor de peste 65 ani victime ale violenței de gen. Această nouă resursă publică, care va avea o capacitate de 16 locuri, a fost licitată de 65.65 euro și o perioadă de execuție de doi ani.

Guvernul regional adaugă astfel la Rețeaua sa de îngrijire cuprinzătoare pentru violența de gen un centru exclusiv destinat femeilor de acea vârstă. Acest grup este deosebit de vulnerabil și necesită o abordare proprie, atât în ​​procesul de conștientizare ca victime, cât și în informarea despre drepturile lor și resursele disponibile de protecție și sprijin.

Noul centru va să le ofere un mediu sigur și stabil atât pentru ei, cât și pentru persoanele de care depind, oferindu-le cazare, hrană și tratament complet de recuperare care, din domeniile social, psihologic, de formare și juridic, favorizează reabilitarea personală și deplina lor autonomie.

Pentru aceasta, va avea o echipă de profesioniști formată din psihologi, asistenți sociali, educatori, avocați și tehnicieni în intervenție socio-educativă. În adjudecarea acesteia, criteriile de calitate (16 vor prevala asupra ofertei economice (

), precum și aspecte precum realizarea acțiunilor de diseminare, prevenire și conștientizare a acestei violențe la femeile în vârstă sau stabilirea unui plan anual care încurajează participarea utilizatorilor va fi evaluat.in viata de zi cu zi a resursei.

)

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va deschide primul centru exclusivist pentru femeile de peste 51 ani victime ale violenței