Comunitatea Madrid va deschide anul acesta două noi centre de sprijin și întâlnire pentru familie (CAEF) în orașele Getafe și Torrejón de Ardoz, care se vor adăuga astfel la trei care lucrează deja în regiune și care în 2021 au participat la mai mult de 3.200 familii. Acest lucru a declarat astăzi ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, care a vizitat facilitățile unuia dintre aceste centre, situat în Majadahonda-Las Rozas și care oferă servicii locuitorilor din nord-vestul regiunii.

„Cu aceste noi resurse vom consolida îngrijirea familiilor din zona de sud și o vom implementa într-o zonă atât de populată precum Coridorul Henares”, a subliniat Dancausa. Se lucrează deja la amenajarea unor spații astfel încât atât Getafe, cât și Torrejón de Ardoz să se poată alătura CAEF-urilor Majadahonda-Las Rozas, Alcorcón-Móstoles și Mariam Suárez din Madrid înainte de sfârșitul anului.

Aceste centre de îngrijire cuprinzătoare și multidisciplinare oferă îndrumări, sprijin și consiliere juridică și psihologică pentru a ajuta familiile din regiune în situațiile de criză și conflicte care pot apărea în activitățile lor de zi cu zi și pentru a promova îmbunătățirea conviețuirii și a relațiilor dintre membrii săi. În plus, în situații de separare conflictuală sau de întrerupere a conviețuirii din alte motive, aceștia acționează ca puncte de întâlnire pentru a facilita minorilor menținerea relațiilor personale cu părintele cu care nu locuiesc.

Ca și restul resurselor din această rețea, noile CAEF-uri din Getafe și Torrejón de Ardoz vor avea un serviciu de mediere format din profesioniști imparțiali, pe care părțile îl acceptă în mod voluntar pentru a facilita dialogul și a ajunge la acorduri consensuale în cazuri de separare. . , divorțuri, moșteniri, repartizarea îngrijirii unei persoane dependente sau conflicte intergeneraționale.

În plus, oferă consultanță juridică în problemele care pot apărea în coordonarea parentală atunci când gradul de conflict împiedică sau îngreunează serios dezvoltarea funcțiilor parentale. Și mai organizează Școli de Familie, unde se oferă conținut pedagogic și preventiv grupurilor care pot discuta despre situația lor și pot găsi soluții prin munca între egali, conduse de tehnicieni experți care le oferă instruire și îndrumări de comportament în mediul conviețuirii.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va deschide anul acesta două noi centre de sprijin și întâlnire pentru familie în Getafe și Torrejón de Ardoz