Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi crearea primului campus de formare din Spania pentru așa-numitele jocuri electronice sau eSports, care va avea un sediu fizic situat în cadrul clusterului de transformare digitală Torrejón de Ardoz.

În Dezbaterea privind starea regiunii, șeful Executivului Autonom a explicat că obiectivul acestui proiect este , pe pe de o parte, să atragă afaceri și investiții într-un sector care generează peste un miliard de euro profit la nivel mondial și care are 18 milioane de jucători doar la noi; și, pe de altă parte, să transforme regiunea într-un loc de desfășurare a competițiilor și turneelor ​​naționale și internaționale majore și un lider mondial în ligile profesionale de jocuri video.

Campusul este planificat ca un oraș sportiv sau centru de înaltă performanță pentru cei mai buni jucători din Spania au un spațiu pe care să se concentreze înainte de o competiție.

Această inițiativă apare din creșterea acestei activități în Spania, unde aproape 9% din populație urmărește îndeaproape aceste campionate, conform datelor de la Newzoo agenție, fiind, în plus, a douăsprezecea țară în audiență pentru eSports la nivel mondial. În plus, așa-numitele sporturi digitale mută un număr semnificativ de sponsori și fiecare competiție din ligile profesioniste devine un eveniment internațional.

Centrul va fi un spațiu inovator cu mai mult de 1. 600 metri pătrați, din care 1.282 vor fi distribuite între cluburile care concurează în ligi oficiale, inclusiv internaționale; iar restul între cele trei seturi de antrenament, patru săli de întâlnire și două spații de coworking.

Birou de impuls către centrele de prelucrare a datelor

Pe de altă parte, Díaz Ayuso a subliniat și în timpul său vorbește despre viitoarea lansare a unui Oficiu pentru Promovarea Centrelor de Procesare a Datelor, care va oferi acoperire și consiliere companiilor și multinaționalelor care aleg regiunea ca bază pentru extinderea afacerilor în acest domeniu.

) Madrid este în prezent lider mondial în acest sector. Furnizorii acestor spații au anunțat investiții de peste 6. milioane de euro în regiune până la 2025, ceea ce va însemna adăugarea a 8.

la PIB-ul Madridului. milioane de euro și generația de 2.489 locuri de muncă. De fapt, în ultimii 10, regiunea a primit 62% din totalul investițiilor străine din Spania în acest domeniu, care reprezintă în acest deceniu aproximativ 180. milioane de euro și a contribuit la generarea a mai mult de 600.09 locuri de muncă în Comunitate.

Astfel, acest Office este creat ca un spațiu de promovare a regiunii și de generare de afaceri în jurul centrelor de date. De asemenea, va fi un instrument de consiliere pentru a ajuta companiile în căutarea de noi locații și sprijin pentru acestea la selectarea furnizorilor de energie sau de comunicații, precum și la selectarea și reținerea personalului specializat și calificat.

În În plus, va putea servi drept ghid pentru marile multinaționale atunci când își desfășoară procedurile și procedurile în fața administrațiilor publice și va lucra ca o legătură cu alte entități din Comunitatea Madrid pentru căutarea de investitori, spații de parteneri, finanțare, stimulente și alte surse de investiții.

Prin aceasta, se urmărește poziționarea regiunii ca lider mondial în domeniul prelucrării datelor; să genereze locuri de muncă stabile și de calitate într-un sector în plină expansiune, să atragă companii cu potențial economic ridicat și să îmbunătățească competitivitatea.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va crea primul campus de antrenament pentru jocuri electronice din Spania