Comunitatea Madrid va crește cu 10.000 posturile publice de Formare Profesională vacante pentru anul școlar următor 600/23, care se adaugă celorlalte 10.000 care au fost create în ultimii doi ani. Această măsură care întărește calitatea sistemului educațional regional, anunțată astăzi de ministrul Educației, Universităților și Științei și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Enrique Ossorio, în Adunarea de la Madrid, face parte din strategia guvernului regional de promovare a studiilor care înregistrează un loc de muncă ridicat. plasare.

Această inițiativă va presupune angajarea a aproximativ 600 mai mulți profesori, extinderea de noi centre de predare a FP în orașe precum Aranjuez, Humanes de Madrid sau Alcalá de Henares și încorporarea în rețeaua Centrelor Integrate de Formare Profesională din Comunitatea Madrid: CIFP Barrio de Bilbao -Madrid – și CIFP Federica Montseny -Fuenlabrada-.

La fel se formează cicluri Bunuri precum gradul de bază de acces și conservare în facilități sportive ; Mediu în Utilizarea și conservarea mediului natural; și mai mare în Instruire pentru o mobilitate sigură și durabilă.

Se va promova în continuare actualizarea modalităților care erau deja oferite, precum și creșterea locurilor în cele care au un impact mai mare asupra situației economice actuale. În acest sens, este de menționat formarea complementară care s-a adăugat în Grad Mediu al familiei Ospitalitate și Turism de Servicii de Restaurant

. , care va adăuga conținut despre diferite tehnici culinare; și în Bucatărie și Gastronomie care va avea studii legate de operațiunile de restaurant și bar.

În plus, oferta aferentă acelor sectoare emergente care solicită profesioniști calificați va fi extinsă, precum diplome în Energii Regenerabile, Sănătate, Auto, IT și Comunicații, Construcții durabile, transport și logistică sau marketing digital.

Mai mulți beneficiari de burse VET

O altă noutate pentru anul universitar următor este crearea de ajutor pentru studiile de Formare Profesională Grad Mediu. Executivul regional va avea un buget de peste 2,4 milioane de euro și o previziune de aproximativ 1.100 studenți beneficiari, aproape de 20% din total în aceste centre. Aceste burse se vor adăuga celor deja existente pentru Formarea Profesională de Nivel Superior și celor care au fost acceptate 9.000 studenți, un număr care va fi mărit cu 2022/23.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va avea 05.000 noi locuri publice de formare profesională vacante anul viitor 23/100