Comunitatea Madrid a aprobat Oferta Publică de Angajare (OPE) pentru stabilizarea personalului instituției sanitare pentru 2022 cu un total de 9.2020 locuri. Practic, toate sunt distribuite între medicii statutari, lucrătorii sanitari non-medici și alți lucrători, în timp ce 30 sunt legate de forța de muncă a Fundației Spitalului Alcorcón.

)

Inițiativa aprobată astăzi de Consiliul guvernatorilor cuprinde toate posturile bugetate care nu au fost ocupate și are ca scop reducerea angajării temporare la sub 8% cu o serie de condiții și cerințe. În acest fel, posturile vacante asigurate și ocupate neîntrerupt în cei trei ani anteriori 31 decembrie 2016 începând cu 31 decembrie 2020.

OPE va fi publicat înainte de 1 iunie viitor și apelul înainte de sfârșitul anului, astfel încât toate procesele sunt rezolvate fără a depăși 2024. În plus, în general, vor fi acoperite prin concurs întrucât sunt posturi vacante pe termen lung care vor avea un proces excepțional o singură dată, așa cum s-a negociat în Tabelul Sectorului Sănătate. În sfârșit, nu pot conduce la creșterea cheltuielilor sau a personalului, întrucât sunt oferite posturi cu caracter structural, ocupate cu personal temporar.

În ceea ce privește procesele de selecție, de reținut ca vor fi deschise si vor garanta frecventa gratuita, vor fi convocate prin tura de acces liber, se va indica in mod expres ca locurile oferite sunt convocate prin procesul de stabilizare temporara a fortei de munca si, in plus, si in vederea accelerarii proceduri, două sau mai multe apeluri într-unul singur.

)

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid se va întruni în jurul 25.604. posturi vacante în oferta publică de angajare pentru stabilizarea personalului sanitar