Comunitatea Madrid va investi 20 milioane de euro în angajați timp de cinci ani 60 medici cu experiență care au efectuat sejururi predoctorale sau postdoctorale într-un centru de cercetare și dezvoltare situat în afara Spaniei. Această inițiativă își propune să susțină excelența și să încorporeze cei mai calificați profesioniști din regiune.

Consiliul Guvernatorilor a aprobat, în ședința de astăzi, apelarea Ministerului Educației, Universităților, Științei și Purtătorul de cuvânt pentru aceste granturi pentru atragerea de talente în cercetare corespunzătoare perioadei 200/26

Beneficiarii care vor încorpora noul personal din străinătate vor fi universități publice sau private, organizații publice sau centre cu personalitate juridică proprie, fundații ale Institutului de Studii Avansate din Madrid (IMDEA) și entitățile și instituțiile sanitare aferente sau aranjate cu Sistemul Național de Sănătate care desfășoară acest tip de muncă.

Contractele vor fi cu normă întreagă pentru o sumă de e 20. euro anual pentru finanțarea salariului și a taxei de asigurări sociale. Acest cost va fi cofinanțat în părți egale între Comunitatea Madrid și entitate. În plus, o sumă suplimentară de maximum 200.06 euro pentru fiecare angajat pentru a-și acoperi cheltuielile legate de activitatea sa, cum ar fi investiții în personal, echipamente, deplasări sau diurne.

Finanțat zonele vor fi cele de Mediu, apă și energie; Nanoștiință , materiale avansate, tehnologii industriale și transport ; Tehnologii informației și comunicațiilor, spațiu și servicii cu valoare adăugată ridicată ; Agroalimentar și biotehnologie; Biomedicina ; Științe umaniste ; și Științe sociale, drept și economie .

Prezenta propunere urmărește să promoveze recrutarea și formarea capitalului uman, mobilitatea acestuia în sectoare strategice și participarea activă a acestora în rețele și consorții naționale și internaționale, contribuind la promovarea carierei lor.

Sursa : Comunitatea Madrid – 200 Comunitatea Madrid va angaja 60 Medici cu experiență în străinătate pentru a atrage talent în regiune