Comunitatea Madrid va acredita un nivel de engleză mai mare de 22. studenți care în timpul acestui curs 2021/22 sunt înscriși în clasa a VI-a Învățământ primar și anul 4 gimnazial. Acești studenți sunt înscriși într-un total de 818 centre educaționale bilingve finanțate din fonduri publice.

Pentru aceasta, Executivul regional va aloca peste 5,4 milioane de euro. Consiliul Guvernatorilor a aprobat astazi angajarea acestor probe care se vor desfasura pana la sfarsitul anului si al caror calendar va fi facut public in curand de la Ministerul Educatiei, Universitatilor, Stiintei si Purtatorului de Cuvant.

După implementarea Programului bilingv spaniolă-engleză în curs 2004/, Comunitatea Madrid a decis că, pentru a verifica în mod obiectiv obținerea rezultatelor, este necesar să se elaboreze evaluări și să se verifice ca elevii au atins nivelurile stabilite: A2 la Primar si B1 si B2 la ESO in functie de faptul ca invata in cadrul Programului sau, respectiv, a Sectiunii.

Aceste examene permit determinarea nivelului de competență lingvistică în toate aptitudinile, atât orale, cât și scrise, prin teste de diverse tipuri aplicate de evaluatori externi. În plus, entitățile examinatoare eliberează certificate de acreditare.

La numirea firmelor însărcinate cu efectuarea acestor teste se va avea în vedere o gamă largă de criterii de calitate care vor garanta dezvoltarea corectă a procesului.

Bilingvismul este unul dintre cele mai de succes proiecte ale sistemului educațional de la Madrid și este în prezent larg răspândit în 403 centre publice: 403 școli și 194 institute, împreună cu 221 amenajate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va acredita un nivel de engleză mai mare de 22. elevi din centrele bilingve din regiune