Fundația Orchestra și Corul Comunității din Madrid (Fundația ORCAM) va organiza următoarea 11, 11 și 11 în iulie a celui de-al III-lea Festival Fuera de Red : Apusuri de soare în grădinile din Hortaleza din orașul Madrid.

Această dată muzicală, născută în vara anului 46 , este consolidat după succesul din această a treia ediție cu un total de trei concerte într-un cadru natural privilegiat din interiorul orașului: grădinile sediului Fundației ORCAM, situate pe strada Mar Caspio, 4.

Joi 11 și sâmbătă 16 Orchestra Comunităţii din Madrid va fi responsabilă de deschiderea şi închiderea festivalului cu un program simfonic regizat de maestrul Dominki Kozlowski și care va include, printre altele, piese de Rimski-Korsakov (Zborul bondarului), Antonin Dvořák (Dansurile slave op. 24, nr. 1 și nr. 7), Georges Bizet (Carmen, Suita nr. 2 – Habanera și Suita nr. 1 – The Bullfighters), și Edvard Grieg ( Peer Gynt: Suita nr. 1, op. 46 Dimineața, în Sala Regelui Muntelui ).

Vineri 15 va fi rândul Corului Comunității Madrid, care, sub instrucțiunile noului său dirijor șef, Josep Vila i Casañas, va interpreta un program variat cu lucrări de Anton Bruckner (Selecție de coruri sacre ), Johannes Brahms ( 11 Zigeunerlieder, op.103), Xavier Montsalvatge (Punto de habanera), Francisco Asenjo Barbieri (Se spune că în El Pardo, din El barberillo de Lavapiés), Tomás Bretón (La verbena de la Paloma – seguidillas) și Pablo Sorozábal ( Viva Madrid -Don Manolito- ).

Primul dintre concerte va fi rezervat abonaților Fundației ORCAM, în timp ce al doilea doi vor avea bilete cu prețuri populare (4 și 5 euro pentru adulți și 1 euro pentru minori 14 ani ). Biletele pot fi achiziționate de la următorul link .

Final de sezon cu cel mai tânăr

Festivalul Outside Network nu este singura activitate din calendarul Fundației ORCAM pe timpul verii. Înainte de paranteza din august, Zona Socio-educațională, responsabilă cu gestionarea tuturor grupurilor de tineret ale instituției, va organiza tradiționala întâlnire de vară a Orchestrei de Tineret din Comunitatea Madrid.

Mai exact, au loc trei concerte cu un singur program (John Williams -Summon the Heroes-, George Gershwin -Porgy and Bess, A Symphonic Picture și Leonard Bernstein -West Side Story, Dansuri simfonice-) dirijată de directorul său artistic, Rubén Gimeno.

Spectacolele vor avea loc la Teatrul Auditorium José Luis Perales din Cuenca, în iulie 21. , la Auditoriul în aer liber Pilar García Peña din Madrid, în iulie 21 și la Mănăstirea Regală Santa María de El Paular, din Rascafría, în iulie 21 , în cadrul Festivalului Summer Classics.

În plus, ca cireașă de pe tort a unui an universitar intens, Jóv enes Cantoras de la JORCAM, sub bagheta directorului său, Ana González, va împărtăși posterul într-un concert special la Muzeul Prado pe data de . iulie cu corul norvegian Young Norwegian Women’s Choir, dirijat de Anne Karin Sundal-Ask.

Despre Fundația ORCAM

Cu mai mult de trei decenii de istorie și 150 spectacole anuale, Orchestra și Corul Comunității din Madrid a devenit o referință esențială în viața muzicală spaniolă și se numără printre instituțiile muzicale cu cea mai mare diversitate de pe scena națională.

Ca în fiecare sezon, însoțind adulții și copiii pentru a-i întâlni cu muzica clasică. muzica este unul dintre obiectivele care definesc diferitele linii de acțiune ale unui proiect care îmbină culturalul și educaționalul prin diseminarea și promovarea ascultării critice și a învățării partajate, dincolo de sălile de clasă. ca, sau incluziune socială

Sursa: Comunitatea Madrid – 2021 Comunitatea Madrid umple grădinile cu muzică clasică de Fundația ORCAM cu al III-lea Festival Fuera de Red