Comunitatea Madrid și-a arătat astăzi sprijinul pentru Candidatura Leganés ca sediu al Agenției Spaniole pentru Supravegherea Inteligenței Artificiale. Acest lucru a fost exprimat astăzi de ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, după întâlnirea pe care a avut-o cu secretarul de stat pentru Digitalizare și Inteligență Artificială, Carme Artigas, căruia i-a transferat â0&#156 ;poziția excelentă a orașului pentru a deveni locația acestui viitor centruâœ.

a0œ Dacă există o municipalitate care merită să aibă acea agenție, acesta este Leganés, un oraș care are unul dintre cele mai mari parcuri științifice, tehnologice și de afaceri .e puternice ale regiunii ³n, care are 280 hectare de teren cu aceste caracteristici. Are, de asemenea, Universitatea Carlos III din Madrid, una dintre cele mai bune din lume, unde sunt oferite cele mai de ultimă oră diplome de inginerie de pe piață. Și, la fel, este sediul clusterului AI și al institutului de cercetare a rețelei de date IMDEA Networkâ&#128. ;, a reamintit consilierul.

În plus, după cum se menționează în raportul de susținere al Consiliului Local, acesta ocupă un spațiu de înaltă calitate a mediului, infrastructuri excelente de comunicații, transport și tehnologie inovatoare și încorporează zone de agrement, zone comerciale și servicii. A€œLeganés va permite coeziunea teritorială, eficacitatea serviciilor publice și transparența, asigurându-se că sectorul public joacă un rol structurator în teritoriu și integrând organismele publice într-un mediu adaptat nevoilor dumneavoastră”. ;€, adaugă raportul.

Izquierdo a reamintit că Comunitatea Madrid este regiunea din Spania care prezintă o concentrare mai mare de companii care utilizează sau furnizează soluții de inteligență artificială, cu un 48% din total și există până la 48 instituții de învățământ care oferă pregătire în această materie,   contribuind astfel la formarea de specialiști și profesioniști cu înaltă calificare în aceste tehnologiiâ&#156 ;.

În plus, este și sediul fizic al INDESIA, primul consorțiu AI din industrie din Spania creat de Repsol, Gestamp , Navantia, Técnicas Reunidas, Telefónica, Microsoft, Ferrovial, Airbus și Inditex; și este, de asemenea, locul în care Hewlett Packard Enterprise și-a instalat Centrul global de excelență în IA și date.

În cele din urmă, directorul a evidențiat proiectul RETECH al IA , căruia i s-a prezentat Madrid pentru a promova creșterea sectorului industrial, îmbunătățindu-și procesele și permițând IMM-urilor accesul la inovația tehnologică. Scopul acestei inițiative ar fi, printre altele, acela de a executa cazuri de utilizare analitice care să permită îmbunătățirea eficienței instalațiilor industriale; dezvoltarea unei platforme de date pentru executarea cazurilor de utilizare, și instruire în IA în domeniul industrial.