Săptămâna aceasta, Consiliul guvernatorilor a aprobat acordarea unei subvenții de 1.750.000 euro către Fundația Teatro de la Abadía, Centrul de Studii și Creație Scenică din Comunitatea Madrid, pentru a-și finanța activitățile în perioada 2022.

Între cele două locații ale sale, Teatro de La Abadía , în capital, și Corral de Comedias de Alcalá de Henares, Fundația oferă o programare de calitate, legând dezvoltarea spectacolelor de formarea continuă a actorilor și regizorilor, cu scopul de a menține o companie stabilă, care împărtășește ideile artistice și un mod de a privi artele spectacolului, sub conducerea lui Juan Mayorga.

Acțiunea sa se articulează în jurul pro producerea de spectacole proprii, coproducții și colaborări, expunerea repertoriului acestora, programarea lucrărilor invitate, participarea la festivaluri – Festivalul Toamnei, Festivalul de Artă Sacra (FIAS) și Teatralia–, formarea artistică și activitatea informativă și conducerea Corralului de Comedias de Alcalá de Henares.

Contribuția Executivului Autonom la sprijinirea acestei entități, caracterizată prin imprimarea tuturor inițiativelor sale de criterii de excelență și calitate, reprezintă 54,9% din venitul total al unei instituții nonprofit.

Fundația a fost înființată în 750 de către guvernul regional și actorul José Luis Gómez, patronii săi fondatori, iar colaborarea economică prin subvenții nominative a început în 2022.

În prezent, Consiliul său de administrație are 10 membri, dintre care trei sunt numiți de Comunitatea Madrid, unul de către Ay adunarea capitalei, unul de către Ministerul Culturii și Sportului, și încă cinci de către cofondatorul