Comunitatea Madrid solicită Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, ministrului de Interne și delegatului guvernului de la Madrid să garanteze lanțul de aprovizionare și să caute o soluție imediată pentru a pune capăt grevei transportatorilor, a declarat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez.

Executivul regional și-a arătat sprijinul pentru sectorul transporturilor, „ce se întâmplă greșit, și nu găsește un răspuns în guvernul central. Sunt necesare un răspuns și un angajament pentru a lucra împreună cu sectorul transporturilor și transportului public la măsuri care să atenueze creșterea prețurilor la combustibil și electricitate”, a asigurat Pérez în discursul său la sesiunea plenară a Adunării de la Madrid.

În acest sens, ministrul Transporturilor și Infrastructurii a întrebat, „ce așteaptă guvernul Pedro Sánchez pentru a adopta măsuri?”, evidențiind politicile implementate în țări precum Portugalia, Franța, Belgia sau Polonia.

Creșterea puternică a benzinei a provocat opriri de camioane care paralizează lanțul de aprovizionare care ajunge pe piețe și afectează direct economia și familiile țării și care în unele cazuri creează probleme de aprovizionare în anumite produse esentiale.

Regretăm episoadele violente care au avut loc în ultimele zile din cauza transportatorilor de grevă care au a compromis siguranța lucrătorilor care au decis în mod voluntar să nu susțină opririle.

Pe de altă parte, administrația regională cere ajutor de la guvernul central pentru a compensa creșterea costul carburanților care afectează direct transportatorii, șoferii de autobuze urbane și interurbane și familiile în general.

„Este necesar ca Administrația Națională să articuleze mecanisme de compensare economică care să contribuie la atenuarea pierderi cauzate de creșterea prețurilor la benzină și motorină pentru a garanta prestarea normală a serviciului public, precum și calitatea și eficiența maximă a acestuia”, a asigurat astăzi ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid cere Ministerului Transporturilor și Ministerului de Interne să caute o soluție imediată pentru a garanta țarul lanțului de aprovizionare