Comunitatea Madrid a cerut astăzi Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane să accelereze procesarea raportului tehnic care a blocat progresul lucrărilor Planul de Pavaj, Urbanizare și Asfaltare Collado Villalba, acțiune pe care Guvernul Autonom o desfășoară în cadrul Programului Regional de Investiții.

“Nu putem finaliza acest proiect important, ale cărui lucrări sunt la 75%, fără ca Statul să dea voie autorizației administrative a Demarcației Rutiere, întrucât există un tronson care se află în zona de afectarea autostrăzii A-6”, a explicat astăzi ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, în timpul vizitei sale în municipalitate. io.

Consilierul, care a fost însoțit de primarul orașului, Mariola Vargas, a mai subliniat că „din cauza inacțiunii Executivului central am rămas cu luni în urmă. programare pe un proiect care ar putea fi deja aproape finalizat și care are o importanță vitală pentru locuitorii acestei populații. Din acest motiv, vă rog să nu împiedicați munca pe care o fac Comunitatea Madrid și Consiliul Local”.

Această intervenție presupune remodelarea cuprinzătoare a Montenebros I și II. urbanizare bulevardele Juan Carlos I, Las Suertes și Playa Samil. În această amplă arie de acțiune și, ținând cont de criteriile de sustenabilitate ecologică, economică și socială, se realizează renovarea trotuarelor rutiere și pietonale, bordurilor, lărgirea trotuarelor pentru a respecta reglementările de accesibilitate și lărgirea stațiilor de autobuz. întreprins.autobuz, instalarea unui nou baldachin. In plus, au fost inlocuite servicii precum salubrizare si canalizare sau imbunatatirea iluminatului public, schimbandu-se vechile iluminatoare stradale cu lumini de tip LED, ca masura de eficienta energetica.

Comunitatea din Madrid a investit în Collado Villalba prin intermediul PIR 2016/19 peste 6,8 milioane de euro. Cu aceștia, pe lângă lucrările vizitate astăzi, se lucrează în continuare la extinderea și modernizarea pavilionului municipal, cu o sumă de 4,3 milioane de euro, în timp ce alte 1,7 milioane au fost alocate cheltuielilor curente de către consiliu. În noul Program Regional de Investiții 26/26 veți primesc până la 6,9 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 2% față de precedentul.