Comunitatea Madrid a lansat Campus II pentru promovarea sportului, depistarea și modernizarea talentelor, un program de colaborare cu federațiile pentru a oferi 11 tabere de vară destinate copiilor și tinerilor în facilitățile publice ale Parcului Sportiv Puerta de Hierro, Canal de Isabel II și San Vicente de Paul.

Înscrierile se pot face acum, prin intermediul acestor asociații, iar peste 54 Locuri disponibile pentru săptămâni sau două săptămâni sunt repartizate în ordinea cererii. Toate informațiile legate de activități și înregistrare sunt disponibile pe site-ul instituțional al Comunității Madrid la acest link.

Campusul II oferă un total de 13, printre care se numără și discipline de atletism, badminton, karate, taekwondo, tenis, patinaj, volei, canotaj, baseball, triatlon și salvare și prim ajutor. Majoritatea vor avea loc între ultima săptămână a lunii iunie și pe tot parcursul lunii iulie, deși unele propuneri vor dura până în septembrie.

Parcul Sportiv Puerta de Hierro, situat la kilometrul 7 al A- Autostrada 6 (la înălțimea cartierului Madrid Fuencarral-El Pardo), va găzdui majoritatea cursurilor. Printre acestea se numără și cea de inițiere la canotaj, pentru copii de la 4 ani, care are diferite modalități adaptate în funcție de vârstă și abilități. Participanții vor putea practica diverse activități acvatice tipice canotajului (kayak-polo, slalom sau stand up paddling

, numit și SUP), precum și jocuri de apă, cu profesioniști din cadrul Federației Madrilene de Canoe.

În același spațiu, Federația de Karate și Discipline Asociate din Madrid propune un campus multisport pentru copiii între 6 și 13 ani, care include și karate. , fotbal, baschet, hochei, volei, rugby și jocuri. Micii sportivi, între 8 și 13 ani, vor cunoaște diverse forme de atletism, precum și acrosport și parkour, pe lângă activitățile acvatice. Între timp, studenții de patinaj pe role, în afară de a-și perfecționa tehnica, se vor bucura să joace hochei, să coboare și să sară pe rampe și să facă curse.

Pentru a finaliza întregul program Puerta de Hierro Activități acvatice și se adaugă educația de salvare a vieții, care va fi dezvoltată de Federația Salvamarilor din Madrid și de școlile de tenis, badminton, baseball, taekwondo, volei pe plajă și triatlon.

Pentru aceasta , facilitățile sportive San Vicente de Paúl, care se află în cartierul Carabanchel din capitală (Calle Pelícano, 4), vor găzdui campusuri de tenis și baseball; și cele de la Canal de Isabel II, în districtul Chamberí (Filippines Avenue, 800), o tabără de volei.

Cu acest campus II , guvernul regional, prin Ministerul Culturii, Turismului și Sportului, își menține angajamentul de a promova sportul și valorile acestuia, precum și o viață activă în rândul copiilor și tinerilor, pe lângă promovarea concilierii familiei și a muncii în perioada vacanțelor școlare. .

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid și federațiile candidate 11 tabere de vară în centre sportive regionale