Comunitatea Madrid a semnat astăzi un acord de colaborare prin Agenția de Asistență Socială din Madrid (AMAS) cu Fundația Adecco pentru a îmbunătăți capacitatea de angajare și a obține integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități intelectuale. care folosesc cele opt centre ocupaționale publice din regiune.

Acest lucru a fost declarat după semnarea acordului de către ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, care a mulțumit Fundației Adecco pentru „ angajamentul său față de acest proiect important” promovat de guvernul regional, care știe că „obținerea și păstrarea unui loc de muncă este esențială pentru a realiza includerea deplină a acestor oameni în societate.”

program de instruire care urmează să fie lansat în e Aceste centre constau din patru faze. Primul va face posibilă selectarea acelor utilizatori care au abilități de angajare mai bune și o bună autonomie personală, pentru care va fi conceput un itinerar personalizat. Ulterior,

se va desfășura un interviu de diagnosticare pentru determinarea profilului socio-laboral și a obiectivelor profesionale ale acestor persoane, cu care vor lucra în grup pentru îmbunătățirea lor socială și de comunicare. competențe.

A treia fază presupune încorporarea familiei, mediu fundamental în care se vor ține discuții informative, adecvate nevoilor depistate și procesului de integrare pe piața muncii. . În sfârșit, pentru fiecare dintre candidați se vor desfășura acțiuni de monitorizare și evaluare, cu accent pe îmbunătățirea pregătirii acestora.

Acordul reprezintă o nouă etapă în colaborarea dintre ambele entități, care a început in 2014 si a fost consolidata an de an datorita rezultatelor bune obtinute in angajarea acestui grup. De asemenea, Fundația desfășoară activități de conștientizare cu companii, ținând discursuri și desfășurând activități astfel încât acestea să cunoască dificultățile întâmpinate de persoanele cu dizabilități intelectuale, precum zilele incluzive la care participă candidații și personalul companiilor participante. .

Acordul are o durată inițială de un an, deși este prevăzută posibilitatea prelungirii lui pentru maximum patru ani. Urmărirea va fi realizată de o comisie de evaluare formată din doi reprezentanți ai AMAS și doi ai Fundației Adecco, care își va asuma conducerea acestui proiect cu resurse financiare proprii.

Sursa: Comunitatea de Madrid – Comunitatea Madrid semnează un acord de colaborare pentru a îmbunătăți capacitatea de angajare a persoanelor cu dizabilități intelectuale