Comunitatea Madrid este consolidată ca reper în sectorul telecomunicațiilor, din care se concentrează 29, 7% din companii la nivel național, și continuă să atragă proiecte mari de la companii precum IBM, Microsoft, Amazon sau Google. Acest lucru a fost subliniat de ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, în cadrul inaugurării în capitală a primului sediu european al unuia dintre acești giganți tehnologici, compania American Tower, dedicată managementului infrastructurilor din acest sector. .

În acest sens, ministrul a subliniat că regiunea este „un reper digital în sudul Europei și un pol de atracție pentru companiile de tehnologie”, dovadă fiind faptul că telecomunicațiile din Madrid au generat, conform datelor INE, aproape jumătate din cifra de afaceri la nivel național, 48,4%, 17.084 milioane de euro . În plus, aceste companii angajează 25.623 profesioniști dedicați industriilor sau serviciilor de înaltă tehnologie.

Pentru Fernández-Lasquetty, „acesta nu este o coincidență, ci produsul politicilor economice întreprinse de guvernul regional, care au făcut din Madrid un mediu deschis afacerilor datorită unui model de management bazat pe taxe reduse, limitarea costurilor și eliminarea obstacolelor în calea creșterii și inovației”.

A Unul dintre aceste obstacole este reglementare excesivă, care crește costurile în bani, timp și capital uman pentru companii și independenți. Pentru a lupta împotriva acestei hiperreglementări, Comunitatea Madrid a lansat o linie deschisă în care cetățenii și companiile pot indica dificultățile de reglementare pe care le întâmpină în desfășurarea activității lor.

Datorită acestui fapt instrument, au fost introduse modificări importante în domeniul legislativ privind infrastructurile de telecomunicații. Astfel, în luna octombrie a anului trecut, licențele au fost înlocuite cu declarații urbanistice responsabile în instalarea infrastructurilor în clădiri private pe teren intravilan și a fost eliminată și necesitatea evaluării de mediu pentru instalațiile care funcționează cu frecvențe radio.. Datorită acestui tip de acțiuni, împreună cu o mai mare libertate economică și o povară fiscală mai redusă, Comunitatea Madrid oferă condiții pentru ca antreprenorii și companiile naționale și internaționale să genereze bogăție și locuri de muncă. Lucrez profitând de toate oportunitățile pe care tehnologia le oferă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid se consolidează ca reper în telecomunicații prin concentrarea 21, 7% din companiile din sector din intreaga tara