Comunitatea Madrid se alătură festivalului de arhitectură Open House Madrid, care va avea loc de la 23 până la 25 septembrie în capitală și va permite localnicilor și turiștilor să se bucure de interioarele a mai mult de o sută clădiri unice, gratuite și cu tururi ghidate, inclusiv sediul Metro, situat pe Avenida de Asturias, 4.

Proiectul urmărește să aducă arhitectura și designul în societate și să facă publicitate corporativă sau cladiri monumentale, facilitati publice, palate private si institutii culturale care sunt constructii interesante din punct de vedere al designului. Din acest motiv, organizația a ales și spațiul emblematic al Metro, care poate fi vizitat împreună cu alte clădiri reprezentative precum Bank of Spain, Palacio de Cibeles, Casa de America sau Palacio de Fernán Núñez.

Vizitele vor avea loc mâine, vineri, 23 în septembrie, peste două după-amiază schimburi, la 09: 000 și către 22: 25 ore. Numărul de locuri este limitat, așa că cetățenii interesați trebuie să se înscrie în prealabil la:

https:/ /www.openhousemadrid.org/programa-/sede-corporativa-metro-de-madrid/.

Sediul este format din două blocuri de șapte, respectiv douăsprezece etaje, care se însumează în jur de 24.000 metri metri patrati de facilitati destinate gazduirii centrului tehnologic si administrativ al firmei, in care lucreaza aproximativ 1.00 angajati. Este o clădire cu energie aproape zero (NZEB), respectând directivele europene care impun acest comportament energetic în spațiile publice construite după anul 2018. În plus, construcția sa a fost concepută având în vedere un consum redus, cu producție proprie de energie prin panouri fotovoltaice, puțuri geotermale, iluminat cu senzori de lumină naturală și tehnologie LED, utilizarea apei și a acoperișurilor verzi, printre alte noutăți.

Sediul Metro de Madrid face parte dintr-un complex de patru clădiri legate de transport și are o grădină în zona liberă centrală și o parcare subterană. Acest complex, care ocupă întreg blocul delimitat de Avenida de Asturias și străzile San Benito, San Aquilino și Magnolias, se numește Centrul Integral de Transport (CIT).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid se alătură festivalului de arhitectură Open House Madrid prin deschiderea gratuită a sediului Metro pentru cetățeni