Comunitatea Madrid sărbătorește Ziua Internațională a Femeii și a Fetelor în Știință organizând mai mult de 11 Activități față în față și digitale pentru a face vizibilă munca cercetătorilor din domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) și astfel să creeze referințe care să-i ajute pe tineri să aleagă aceste cariere profesionale și să devină agenți de modificare.

Printre inițiative, Fundația pentru Cunoaștere madri+d propune întâlniri digitale Înveselește-te, tu poate fi și un om de știință în care cercetătorii și studenții discută pentru a înțelege munca de cercetare, precum și pentru a motiva și inspira noile generații . Activitatea are participarea experților în chimie, neurologie, geolingvistică, vulcanologie sau virologie.

Institutul de Studii Avansate din Madrid IMDEA Energie din Comunitatea Madrid își abordează obiectul de studiu prin un colocviu online care se va încheia cu un test despre oamenii de știință de-a lungul istoriei. Între timp, Universitatea Autonomă din Madrid oferă posibilitatea de a vizita acceleratorul de particule al centrului și de a afla despre experiența tehnicienilor săi. La rândul său, Carlos III din Madrid organizează trei spații de analiză și discuție despre femei și tehnologie pentru a sparge stereotipurile.

Și Complutense din Madrid recuperează cifrele a trei femei de știință Mai puțin cunoscuți, discipoli ai premiului Nobel Ramón y Cajal, dar decisivi în cariera neuroștiinței spaniole. Universitatea Politehnică din Madrid face, de asemenea, referire la „figurele ascunse” ale științei prin proiectarea filmului cu același nume. În plus, închide săptămâna cu închiderea Târgului AEMENER pentru cariere STEM axat pe atragerea vocațiilor feminine.

Această zi aduce și știința mai aproape de tinere prin jocuri. Universitatea Carlos III din Madrid introduce studenții în lumea criptografiei simetrice moderne prin Cripto Go. În plus, provoacă elevii să facă vizibilă importanța analizei datelor în viața de zi cu zi cu o gimcană științifică.

Cei interesați pot consulta programul complet de activități pe web https://www.madrimasd.org/international-woman-girl-science-day-

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor în Știință cu mai mult de 40 activități în regiunea