#Madrid –

Comunitatea Madrid începe astăzi campionatul sportiv al comunității școlare, organizat de Executivul regional pentru a promova această activitate în rândul persoanelor cu un anumit tip de dizabilități. Această inițiativă se adresează studenților programului Activați-vă capacitatea, care se desfășoară în centre de Educație Specială, și va avea peste 550 de participanți.

Ministrul adjunct al Sportului, Alberto Tomé, a participat la inaugurarea sa la Centrul Sportiv Dehesa de Navalcarbón din Las Rozas din Madrid și a subliniat „importanța democratizării acestei practici de activitate fizică”.

Toată comunitatea școlară Este alcătuită din competiții recreative din diferite discipline, precum atletism, popice, judo, karate, canotaj și handbal, cu scopul de a face vizibilă și normaliza practica acestora în rândul acestui grup și de a evidenția diferitele opțiuni de desfășurare a acestora. De asemenea, contribuie la recrutarea sportivilor și la dezvoltarea competițiilor adaptate.

Federațiile care colaborează cu Ministerul Culturii, Turismului și Sportului în organizarea acestei activități sunt cele ale persoanelor cu dizabilități intelectuale și fizice; persoanele cu paralizie cerebrală; al surzilor, evreu; handbal, canotaj și karate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește un campionat sportiv la care participă 550 de elevi din centrele de educație specială