Comunitatea Madrid a lansat I Concurs lingvistic care va permite studenților din regiune să se aprofundeze în comunicare și utilizarea limbii, precum și să exploreze și să investigheze tema pe care se concentrează această primă ediție: Juan Sebastián Elcano, First Around the World. La concurs pot participa elevii din centrele de învățământ susținute cu fonduri publice din clasa a V-a din Învățământul primar până în anul IV. Învățământul secundar obligatoriu. Ministrul Educației, Universităților și Științei și purtătorul de cuvânt al Guvernului , Enrique Ossorio, și ministrul regional al Culturii, Turismului și Sportului, Marta Rivera de la Cruz, au prezentat astăzi acest concurs, care este sărbătorit cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la moartea lui Antonio Nebrija, autorul primei gramatici castiliane.

În diferitele faze ale competiției, echipele vor fi formate din trei elevi, care vor susține o primă probă pe 4 aprilie la centrul lor de învățământ în format digital. Cei care o trec vor trece în semifinală, care va avea loc în aprilie 30 în persoană la diferite locații din regiune. În cele din urmă, marea finală va avea loc pe 30 în mai.

Câștigătorii de a 3-a și a 4-a ESO va călători pe nava de antrenament Juan Sebastián de Elcano între Marín și Cádiz între 17 și 21 în iulie. Cei de la categoriile 1 și 2 ESO și Primar se vor bucura de un tur al Bazei Navale Rota și vor participa la Botezul Mării într-o unitate de Marina, pentru a promova cunoașterea navei și munca oamenilor care lucrează în ele.

Al doilea clasat va participa la un atelier de scriere creativă cu trei zile de ședere la Centrul de Schimb Școlar al Comunității Madrid, în timp ce al treilea va primi o mulțime de rechizite școlare.

CERERI PÂNĂ LA 14 MARTIE

Aplicarea pentru termen este acum deschisă, va se încheie la 18 martie 2022 la 18: 02 ore iar prelucrarea se va efectua exclusiv prin mijloace electronice, prin intermediul platformei de Inovare si Training https://dgbilinguismoyc alidad.educa.madrid.org/competicion_lenguaje/. Sesizările echipelor selectate în faza inițială se vor face și digital.

Această inițiativă a Ministerului Educației, Universităților, Științei și Purtătorul de cuvânt al Comunității Madrid are colaborarea al Oficiului Spaniol, al Academiei Regale Spaniole, al Marinei Spaniole și al Universității din Alcalá.

Ossorio a evidențiat importanța „această competiție care urmărește să răsplătească excelența studenților în cunoașterea și utilizarea limbii spaniole, în care vom conta pe colaborarea tuturor centrelor educaționale din Madrid”.

La rândul ei, Marta Rivera de la Cruz a a subliniat importanța unei inițiative care plasează „buna utilizare și cunoaștere a limbii spaniole în centrul educației studenților și care aduce un omagiu lui Nebrija și Elcano, două referințe incontestabile ale culturii, umanismului și, respectiv, navigației spaniole”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește primul Concurs de limbi străine pentru elevii din clasa a V-a până la ESO a IV-a