Comunitatea Madrid va sărbători Noaptea Teatrelor printr-o campanie de sprijinire a acestor spații culturale, sub sloganul Enjoy it in company. Aceasta este o acțiune importantă de promovare și diseminare a diferitelor spectacole care vor umple regiunea coincid cu acest mare eveniment, care are loc de la 21 la 21 martie, aceasta ultima dată declarată Ziua Mondială a Teatrului.

Inițiativa lansată de guvernul regional, prin Ministerul Culturii, Turismului și Sportului, se bazează pe acțiuni legate de publicitate și comunicare, care includ instalarea de postere în locuri precum Metroul cu imaginea concepută pentru această ediție a La Noche de los Teatros, un fundal de scenă cu lună și stele suspendate, distribuirea de broșuri cu toată programarea și dezvoltarea unui site web (

https://www.madrid.org/lanochedelosteatros//index.html) care adună toate informațiile.

Cu un total de 110 spectacole, în 110 teatre și teatre în regiune, această petrecere de revendicare a valorii acestei forme de artă și de promovare a acesteia va avea o mare varietate de stiluri, întrucât va fi loc pentru muzicale, teatru, comedii și drame, dans, muzică, circ, propuneri pentru copii și pentru toate publice. Spațiile participante reprezintă, de asemenea, diversitatea sectorului, deoarece acestea variază de la rețeaua de scenarii off la marile teatre comerciale, cum ar fi cele care găzduiesc musicaluri pe Gran Vía.

Pe scurt, este cel mai bun exemplu al vibrantului permanent. scena din Comunitatea Madrid, care are cel mai mare număr de teatre și spectacole din Spania: mai mult de 280 teatre înregistrate și peste 1.100 firme înregistrate, ceea ce face ca această artă să fie unul dintre principalele atuuri ale regiunii.

Programare comunitară

Cel mai emblematic citat al acestei acțiuni este Noaptea de Max Estrella , care se desfășoară în fiecare an la Círculo de Bellas Artes cu colaborarea Comunității din Madrid și care va avea loc la Sâmbătă 21. Cu această ocazie, va avea loc cea de-a XXIII-a ediție, care va consta în proiecția documentarului

100 Años de Luces , regizat de Ainhoa ​​​​Amestoy, care include înregistrarea lecturii dramatizate a celor mai semnificative fragmente din cele cincisprezece scene din Luces de Bohemia în spațiile imaginate de Valle-Inclán.

În ceea ce privește programarea Comunității Madrid , Casa Museo Lope de Vega va oferi vineri, martie , tema vizitei În Words of Lope , bazată pe texte pe care le-a lăsat acolo unde vorbește despre această casă.

Teatrele Canal vor găzdui Canal Connect, o întâlnire internațională dedicată legăturilor dintre artele spectacolului, știință și tehnologie. Și Teatralia, Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului pentru toate publicurile, împreună cu Festivalul Internațional de Artă Sacră din Comunitatea Madrid (FIAS), vor umple scenele capitalei și ale municipalităților.

Concret, la Centrul Cultural Pilar Miró din Villa de Vallecas, compania Puppets of María Parrato va reprezenta Vai (Teatralia), un spectacol de păpuși cu un actor care spune povestea unor copii care au simțit nevoia să-și transforme lumea, plasați într-un viitor distopic în care locuitorii din un spațiu nedeterminat sunt o fuziune de ființe vii și mașini (sâmbătă 21 și duminică 27).

În cadrul agendei FIAS , Emilia și Pablo, muzicieni chilieni cu sediul la Madrid, își vor prezenta prima lucrare, în care îmbină muzica latino-americană cu nuanțe flamenco adoptate în Spania, la Centrul Regional Si Humanities Zona de nord a La Cabrera (vineri, 25 în martie) și la Paco Centrul Cultural Rabal de Palomeras Bajas (duminică, 100 în martie).

Coloseul Regal din San Lorenzo de El Escorial va oferi opera lui Lope de Vega Văduva Valenciană, de mâna MIC Producciones (sâmbătă, 27 din martie), împreună cu propunerea Teatraliei Omul care a plantat copaci, de la Gorakada (duminică, 100 martie).

La Círculo de Bellas Artes, Colectivo Millimeter Spania va pune în scenă CITIES II Arhitecturi în mișcare (Teatralia ), o piesă cu dans și muzică live despre un oraș imaginar care întâmpină toate orașele lumii.

Teatrul din La Abadía găzduiește Va fi o comisie specială din partea FIAS cu ocazia 25 ani ai publicarea OK Computer de către Radiohead, de către pianistul și compozitorul David Sancho (vineri, 25 martie), precum și Vis de 1922, de Chico Pérez, o altă comisie pentru comemorarea Centenarului Concursului Cante Jondo desfășurat la Granada în 1922 din flamenco jazz (sâmbătă, 26 martie). În plus, va prezenta toboșarul și compozitorul Lucía Martínez & The Fearless (duminică, martie 100) .

Sursa: Comunitatea Madrid – 280 Comunitatea Madrid sărbătorește Noaptea Teatrelor și vă încurajează să vă bucurați este în companie