#Madrid –

Comunitatea Madrid sărbătorește cea de-a 14-a ediție a Sesiunilor sale de picnic la Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo (CA2M) din Móstoles, care va avea loc pe terasa acestui spațiu în perioada 25 mai – 29 iunie, cu acces gratuit. Sub motto-ul Palabra chachachá, curatorul acestui eveniment, Quim Pujol, a conceput o gamă largă de activități care pun accent pe limbaj prin muzică și spectacole.

Cu această ocazie, CA2M are participarea artiștilor naționali și internaționali precum Llorenç Barber, Park Keito, Juf, Paula Miralles, Joris Lacoste sau Matthieu Blond, și include un program divers cu creatori care se ocupă de coregrafie, poezie, muzică, limbi străine. și limbi sau programare pe computer.

Prima sesiune, pe 25 mai, va începe cu legendarul muzician experimental Llorenç Barber, care va invita publicul să practice exerciții și dispozitive de artă sonoră cu libertatea spiritului anilor 70. Artistul și virtuozul DJ Javi Álvarez, pentru On pe de altă parte, va oferi un concert remixând fragmente live din filme VHS care tratează hiphop, subliniind legătura dintre cultura neagră, mișcarea pentru drepturile civile și muzică.

Juf (Leticia Ybarra + Bea Ortega Botas), Pol Jiménez și Matthieu Blond vor fi vedetele Sesiunii 2, pe 1 iunie. Juf propune o călătorie critică prin relația dintre dragoste, teatralitate și mecanismele ei de amplificare într-un eveniment poetic care va intercala lecturi de poezii, dialoguri teatrale și fragmente din piese sonore.

faunistic este propunerea lui Pol Jiménez, care va aborda dansul spaniol, declasificându-i cele patru ramuri (folclor, școală bolero, dans stilizat și flamenco) prin metafora Faunului, în ritm de castanete. Si in Mercur retroogradeMatthieu Blond va deveni drag queen Tünae Xpress pentru a explora performativitatea predicțiilor astrologice și a sublinia natura poetică a horoscopului cu poezii scrise pentru această ocazie.

Sesiunea 3 va avea loc pe 8 iunie, în care se va putea vedea cum Park Keito (Kotomi Nishiwaki + Miquel Casaponsa) investighează diferite forme de comunicare, construind peisaje care variază de la contemplare pură până la momente cu un caracter aproape apocaliptic. Renumitul artist francez Joris Lacoste își va arăta opera pentru prima dată în Spania printr-un experiment legat de interpretarea simultană. Iar Noela Covelo va realiza o intervenție legată de voce și sunet live cu colaborarea corului Muzeului.

Având vocea drept fir călăuzitor, sesiunea 4 va începe pe 15 iunie, la care vor participa Paula Miralles și Josep Xortó & The Congosound. Un proiect care a luat naștere în 2015 din colaborarea dintre cântăreț și artist cu scopul de a recrea unele dintre genurile muzicale preferate, precum italodisco, noul val si synthpop a anilor 80, prin cântece încărcate de umor dulce-amărui și melancolie luminoasă.

Sesiunea a 5-a este programată pentru 22 iunie, cu trei propuneri: Clara Amaral, în a cărei reprezentație este prezentată o carte care, în loc să fie tipărită în mod material, a fost memorată de către interpret. A doua artistă, Alix Eynaudi, va face o prezentare teatrală a cărții sale Noe & Snow cu ajutorul dulapului An Breugelmans. Și, în sfârșit, Simon Asencio îl va pune în scenă cartea de zvonuri circulandu-le prin corpurile spectatorilor.

Ultima sesiune va avea loc pe 29 iunie cu María Jerez și Élan d’Orphium, care vor prelua terasa Muzeului pentru a afișa un fel de concert experimental bazat pe chemarea păsărilor. va închide Sesiuni de picnic Laura Llaneli, cu prestația ei lovelaceîn care va compune muzică live gratuită în timp ce vorbește despre limbaj și limitările sale dintr-o perspectivă feministă.

Mai multe informații în www.ca2m.org.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește cea de-a 14-a ediție a sesiunilor sale de picnic la Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo din Móstoles