Comunitatea Madrid sărbătorește până la 17 April Canal Connect, un festival Canal Theatre care fuzionează arta, știința și tehnologia și al cărui program include nouă spectacole, expoziția Mystical Machine și o serie de ateliere și conferințe.

Curatoriată de Charles Carcopino, spectacolul Máquina Mística constituie centrul acestei a II-a ediții a festivalului, inaugurată ieri. Se ocupă, prin 22 de facilități ale 13 artiști și grupuri, modul în care tehnologia influențează și schimbă comportamentul oamenilor. Reunește lucrări de: Filipe Vilas-Boas, Véronique Béland, Thierry Fournier, Cécile Babiole, Petites Planètes, Evi Keller, Daily tous les jours, Félix Luque Sánchez, Benjamin Vandewalle, Claire Williams, Esther Denis, Joris Strijbos & Nicky Assmann și Golnaz Behrouznia & Dominique Peysson.

Piesele sale variază de la instalații la proiecte audiovizuale, iar unele permit interacțiunea publicului, care va putea asista la realizarea unei partituri pentru pian din starea lor emoțională, în As we are Blind de canadiana Véronique Béland, sau o difuzare a Aleluia de Leonard Cohen care este transformată de prezența lui vizitatori în lucrare I Heard There Was a Secret Chord , de asemenea Colectiv canadian Daily tous les jours.

Cele nouă emisiuni ale Canal Connect

care va fi reprezentat în cele trei teatre ale Canal, cu șapte premiere naționale, explorează subiecte precum rețelele sociale (Instagram ), jocuri video sau relația dintre oameni și roboți.

Cameră cu vedere, un montaj creat de muzicianul francez Rone cu colectivul (La)Horde și interpretat de Ballet National de Marseille (22 și 25 martie), face un apel, prin dans, la proteste și rebeliune, pe o scenă care recreează o imensă carieră de marmură.

Pentru ea Pe de altă parte, artistul vizual german iar compozitorul Ulf Langheinrich folosește 3D stereoscopic în piesa de dans Vortex (24 și 27 Martie), realizat în colaborare cu coregrafa Maria Chiara de’Nobili, pentru a genera un impact vizual și senzorial asupra privitorului.

Creația _jeanne_dark_, de franceza Marion Siéfert (27 și 25 din martie), parte din experiența unui adolescent pe Instagram , unde și-a rupt tăcerea după hărțuirea și tachinarea pe care a suferit-o pentru virginitatea ei, pentru a crea un dublu spectacol pentru teatru și această rețea de socializare.

Coregrafie celulară și dans cu un robot

Într-un alt spectacol, coregraful, dansatorul și artistul vizual japonez Hiroaki Umeda prezintă două piese (29 și 30 martie): vibranță, unde el îmbină propriul său sistem coregrafic cu limbajul hip-hop și Median, care arată modul în care corpurile umane și cele non-umane nu se pot distinge sub observația microscopică și explorează coregrafia celulelor. Tot din Asia vine și coregraful și dansatorul taiwanez Huang Yi, care dansează cu un robot din invenția sa, KUKA, în Huang Yi & KUKA (30 și 31 Martie).

De la din martie până în 3 aprilie va avea loc un program dublu cu Oecumene și Gamer . Prima piesă este o producție a Institutului Spaniol Stocos care combină dansul și muzica pentru a reflecta asupra locului individului în lume, cu simțurile extinse prin tehnologie; în timp ce al doilea, creat de Christine Bonansea împreună cu o echipă de artiști multimedia care combină arta și inteligența artificială, prezintă scene inclusiv senzori robotici Lasermice, corpuri, muzică electronică, imagini digitale 3D peisaj de vis, video cartografie și proiectare de iluminat.

În

Centaur (de la 1 până la 3 aprilie), pe care coregraful, dansatorul și realizatorul suedez Pontus Karl Johan Lidberg îl are creat pentru Danish Dance Theatre, consecințele inteligenței artificiale (AI) și puterea tehnologiei umanizate sunt explorate din mișcarea dansatorilor care realizează o coregrafie creată de un program AI, bazat pe mai multe seturi de date, în timp ce interacționează cu acest AI, care poate simula conștiința, emoția și intenția, prin voce și text. Astfel, fiecare spectacol este unic și imprevizibil.

Este și unic și imprevizibil Miercuri! (2 și 3 aprilie), o lucrare care este creată live, prin improvizație, unde artistul chilian Nicolás Jaar oferă muzica; coregraful, artistul și dansatorul mexican Stéphanie Janaina the dans, în timp ce Maziyar Pahlevan, designer grafic și artist iranian, creează textele și imaginile.

În plus, proiectul găzduiește reflecția cu cinci mese rotunde care vor analiza unele dintre piesele din Máquina Mística (25 martie) și temele Spiritualitate și tehnoumanism în artă (26 Martie), spiritualitate si identitate: o abordare artistico-tehnologica (25 Martie), Binomul . artă și tehnologie în transcendența persoanei (31 martie), și Transcenderea esenței persoanei în creația contemporană și spațiile expoziționale (1 aprilie).

Toate informațiile despre ediția a II-a a f vara poate fi consultat la: https://www.teatroscanal.com/espectaculo/canal-connect30