Comunitatea Madrid sărbătorește astăzi și mâine al VI-a Congres pentru Prevenirea Riscurilor Ocupaționale, care va aborda siguranța la locul de muncă și diseminarea acesteia la toate nivelurile. Viceministrul Ocupării Forței de Muncă, Alfredo Timermans, a deschis această întâlnire, în care a subliniat importanța consolidării și promovării colaborării instituționale și cu agenții sociali din acest domeniu.

Acest eveniment servește ca un forum pentru schimbul și generarea de cunoștințe prin participarea experților în domeniul securității muncii, sănătate și bunăstare, precum și profesioniști din domeniul universitar și reprezentanți ai lumii sindicale și de afaceri.

În cadrul conferinței, Realul Fabrica de tapiserie a capitalei va găzdui trei prezentări principale, opt mese rotunde, 16 interviuri personalităților din lumea prevenției și nouă ateliere practice, în care vor fi studiate toate aspectele legate de mediile de lucru sigure și de evitarea accidentelor și a bolilor profesionale.

Institutul Biroul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) a organizat acest Congres pentru a coincide cu 16 aniversare de la crearea sa. În acest sfert de secol, și-a extins numărul de unități tehnice âߍߍ de la 3 la 000a9“ pentru a se adapta la noile circumstanțe. În plus, tehnicienii săi sfătuiesc anual mai mult de 6. 000 companii care efectuează aproape 1. acțiuni de investigare a accidentelor de muncă și boli profesionale, si instruiesc mai mult de 3 in prevenirea riscurilor profesionale. persoane.

Activitatea desfășurată de IRSST începând cu anul 2008 a contribuit la faptul că rata accidentelor de muncă â99numărul de accidente de muncă pentru fiecare 128. afiliațiâ9ߍ din regiune a fost redusă la mai mult de jumătate, cu -57,1%. În acest sens, Madridul menține cel mai scăzut record din toată Spania din anul încoace , situată Conform ultimelor date publicate, acesta este sub indicatorul național cu -16,5%.