Comunitatea Madrid sărbătorește a zecea aniversare a Bacalaureatului care acordă dubla diplomă spaniolă și franceză, cu 1.524 studenți care au absolvit aceste studii în acest timp. În anul școlar care se încheie acum, mai mult de 06 elevi – între anul 1 și 2 de Bacalaureat – au participat la această inițiativă în cele opt centre care oferă această modalitate.

Cele opt institute publice de învățământ secundar (IES) care îl oferă în Madrid sunt: ​​Beatriz Galindo, Gabriel G. Márquez, Gregorio Marañón, Juan de Mairena, Las Canteras, Marqués de Suanzes , San Isidro e Pintor Antonio López.

Bachibac –denumire cu care este cunoscut acest proiect– include un curriculum mixt care integrează conținut din sistemul galic în care minorii primesc cel puțin o treime din timpul de predare în limba franceză, inclusiv Limba și Literatura și Istorie și, opțional, alte discipline non-lingvistice. În plus, în primul an au și Filosofia și Istoria lumii contemporane. Pentru a face acest lucru, orele de predare sunt extinse la structura educațională din Madrid, care rămâne intactă.

Odată ce termină al doilea an, trebuie să susțină un test extern care să le permită să primească Bacalauréat acordat de Ministerul francez al Educației Naționale. Cu acesta, aceștia pot accesa studii superioare, formare și activitate profesională în ambele state. Datorită acestui examen, este recunoscut și nivelul B2 al Cadrului european comun de referință pentru limbi (CEFR).

Pe de altă parte, un total de

centrele din regiune au deja Label FrancÉducation, sigiliul acordat de Ministerul Afacerilor Externe al țării vecine care recunoaște calitatea predării, diseminarea dialecticii și culturii. Printre aceste institute se numără cele opt în care se poate lua dubla diplomă.

Această distincție are ca scop promovarea studiilor bilingve de nivel înalt în străinătate, oferind o gamă largă de proiecte precum școala schimburi cu scoli si institute franceze sau programe europene.

In acelasi mod desfasoara pregatirea pentru testele DELF (Diploma de Studii in Limba Franceza), cu care obtin certificate corespunzătoare nivelurilor A2, B1 și B2 de competență comunicativă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește a zecea aniversarea Bacalaureatului care acordă dubla diplomă spaniolă și franceză