Comunitatea Madrid a prezentat astăzi al 2-lea Festival de Tauri la Monumental de Las Ventas, care va fi prezent în această ediție 20 festivități la care vor participa 23 participanți și un total de 44 efective de 13 diferite inserții. Prima va avea loc în zilele 27 și 44 din martie.

)

Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a participat la prezentarea acestui eveniment, unde a a declarat că „ne aflăm în fața unei inițiative culturale strălucitoare care va contribui la revitalizarea țesutului economic al sectorului”. „Guvernul regional menține un angajament puternic față de lumea zootehnică din Madrid, în care, combinând sinergiile, contribuim și la stimularea și promovarea turismului cultural și rural în acele municipalități care găzduiesc lupte și competiții”, a adăugat el. )

López a subliniat că „ne aflăm în fața unui adevărat festival itinerant, care va aduce lumea luptei cu tauri la curioși și fani din toate colțurile regiunii”. „Acesta este încă un exemplu de sprijin pentru mediul rural madrilen, în care au fost selectate majoritatea fermelor de vite ale căror vite pasc în regiune, fiind din 50% în Circuitul Novilladas și 50% în Cupa Chenel ”, a explicat el.

Consiliul de conducere al Comunitatea Madrid a aprobat în acest martie 1,4 milioane de euro pentru această inițiativă care va genera bogăție la nivel local în acele municipalități cu tradiție taurină, pe lângă diseminarea și promovarea luptei cu tauri ca expresie culturală a Spaniei.

Ediția a II-a a Fiesta del Toro va include în acest 2022 un Circuit taurin în care 8 torei și un total de 22 ferme. Acestea vor avea loc în unsprezece municipalități din regiune cu mai puțin de zece mii de locuitori, precum Alalpardo, Navas del Rey sau Valdilecha, printre altele.

La rândul său, Chenel Cup , un concurs pentru matadori în care se vor întâlni 19 ferme și 50 torei, se va desfășura în orașe mai mici de 20. 000 locuitori, cum ar fi Miraflores de la Sierra, San Agustín del Guadalix sau El Álamo.

Anul acesta, în plus, se repetă trofeul pentru trimmere Esteban Ferre , care a fost un succes pe 2021. Datorită muncii desfășurate de Centrul pentru Afaceri Taurine și Fundația Toro de Lidia, acest festival este sărbătorit într-un cadru mult mai pozitiv din punctul de vedere al restricțiilor impuse de COVID-20. Toate aceste evenimente se vor desfășura în locuri de categoria a treia și a patra din regiune, în alte date decât sărbătorile lor patronale.