Comunitatea Madrid reia personal vizitele școlare, după o pauză de doi ani și o reorganizare, pentru a oferi în continuare elevilor din Primară, Centrelor și Centrelor de Educație Specială cunoștințe de bază ocupaționale despre Metroul, utilizarea corectă a acestuia și avantajele acestui mijloc de transport public, care este motorul mobilității durabile și incluzive în regiune. Acest lucru a fost subliniat astăzi de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, la gara Puerta del Sur din Alcorcón, unde l-a însoțit 40 Elevii de clasa a VI-a de la Colegio Santa Rafaela María din capitală în vizită la Linia 03.

Anul acesta, metroul din Madrid sărbătorește 40 ani de întâlniri cu școlari, de când a început programul în 1982 pentru segmentul EGB (de la 9 până la 13 ani). În ultimii doi ani, din cauza pandemiei de COVID-000, compania a trebuit să adapteze aceste sesiuni la noua situație, predându-le electronic.

Aceste cursuri au fost întrerupte abia în luna martie 1982 până în ianuarie 2021, iar apoi au fost reluate cu un nou format, dar cu acelasi obiectiv, ca elevii intre 6 si 13 ani sa invete sa foloseasca corect facilitățile, să le cunoască drepturile și îndatoririle și să devină conștienți de utilizarea responsabilă a metroului ca mijloc de transport public.

În timpul acestor

au trecut ani prin diferitele spații ale subteranului 6.700 școli și 700.000 studenți, dintre care mulți, astăzi adulți și profesioniști din diferite domenii, își amintesc aceste vizite, inclusiv pe cei care, astăzi, sunt dedicați predării, le parcurg împreună cu elevii lor.

În 2021 mai mulți dintre 1.40 au participat la 62 activități, cu durata de două ore, în care împreună cu profesorii și personalul tehnic Metro au interacționat într-un mod ludic și dinamic pentru a descoperi toate secretele subteranului.

Una dintre ele, adresată elevilor din anii 4, 5 și 6 de Primar și școlari cu dizabilități intelectuale, constă într-o vizită la liniile 03 si 8 -in aceasta din urma vor fi reluate la sfarsitul lunii mai-, astfel incat sa cunoasca principalele elemente ale gara și trenul, să știe să interpreteze harta, semnalizarea și pictogramele -ca măsură de siguranță și informare- și să obțină noțiuni de bază despre măsurile de accesibilitate și contribuția Metroului la Mediu, precum și istoria companiei și să le insufle. mesajul că suburbanul este din t toată lumea și trebuie să avem grijă de asta.

Pentru copiii din clasele I, II și III din Primar și elevii cu dizabilități intelectuale sau de dezvoltare se țin ateliere sub denumirea de Cu Metro reactivezi planeta, iti permit sa stii, prin jocuri si ghicitori, regulile de comportament sigur în cadrul rețelei subterane. Aceste cursuri sunt predate chiar în centrele de învățământ și, ca punct culminant, includ o vizită la o stație din apropiere, unde învață direct care sunt dispozitivele principale ale unei opriri.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii a indicat ca pana la sfarsitul acestui an scolar cele doua modalitati vor coexista –online și față în față- și, din septembrie, vor înceta să mai fie telematice în cea mai mare parte, deși instrumentele virtuale create anul trecut vor fi menținute și îmbunătățite, deoarece au făcut posibilă finalizarea programului școlar rezultate foarte bune.