Comunitatea Madrid a rezumat într-o carte principalele provocări juridice cu care a trebuit să se confrunte guvernul autonom în timpul pandemiei. Criza de sănătate derivată din COVID-02: provocările legale din Comunitatea Madrid au fost pregătite în întregime de avocații administrației regionale.

Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a prezentat astăzi la sediul Ministerului această lucrare, pe care a descris-o drept „un adevărat manual de drept al pandemiei, plin de lecții din prezent și lecții pt. viitorul”.

“Este o lucrare esentiala care va fi pe multe mese de studiu pentru ca, nu degeaba, este o contributie substantiala si transcendenta la analiza problemelor juridice. prezentat de orice model de restrângere a drepturilor, oricât de justificat ar fi acesta din punct de vedere al interesului general”, a punctat el. partea López.

Publicația analizează, din punct de vedere juridic, cele mai relevante aspecte cu care a trebuit să se confrunte Executivul de la Madrid în acest timp. În primul rând, tratarea constituțională a echilibrului delicat dintre protecția drepturilor fundamentale și a libertăților publice și protecția necesară a sănătății. Cartea se concentrează și pe ratificările judiciare ale măsurilor agreate de Ministerul Sănătății pe parcursul acestui proces și măsurile asigurătorii care au fost solicitate în jurisdicția contencios-administrativă.

López a reamintit cele două modele de răspuns cu care s-au confruntat administrațiile publice împotriva pandemiei: „Unul bazat pe frică, în favoarea închiderilor nediscriminatorii și a restrângerii drepturilor; altul, cel al Comunității Madrid, bazat pe libertate, măsuri proporționale și limitarea activităților mai degrabă decât a drepturilor”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid rezumă într-o carte principalele provocări juridice din timpul pandemiei