Comunitatea Madrid se întrunește de astăzi până la 29 iunie, mai mult de 10 . copii care participă în turneul de fotbal de bază MADCUP 2022, la categoriile masculin și feminin, al cărui sediu este Ciudad Deportiva Wanda Atlético de Madrid, în Alcala de Henares. Este un eveniment internațional și transversal care unește sportul, turismul, cultura și educația și are colaborarea Executivului Regional – care sponsorizează competiția cu 363. euro–, Academia Atlético de Madrid și Federația Regală de Fotbal Madrid.

La ediția din acest an, participarea a crescut cu 50 % despre 2021. Cu această ocazie 400 concurează echipe, dintre care 300 sunt din regiune, 150 din alte comunități și 150 străin. Mai mult de 1. 400 se vor juca în categoriile sub 8 până la sub 16, în câmpul masculin și sub 14, sub 14 și sub 16 în cazul competiției feminine.

Faza preliminară a programului meciurilor începe în această după-amiază și va dura până duminică 26; egalitatea se va disputa între luni 27 și marți 28, iar finala pe 27 din iunie. În plus, în ziua 27 va avea loc o mare petrecere de sărbătoare și paradă a toți copiii participanți și familiile acestora pe gazonul stadionului Wanda Metropolitano.

Această inițiativă își propune să devină cel mai important turneu internațional de acest gen din lume în câțiva ani. Acesta a fost deja recunoscut în cadrul Programului Planului 400 din Ajutor pentru Sportul de Baza II , din partea Consiliului Superior al Sportului, cu luarea in considerare a unui eveniment de interes public exceptional. În plus, a fost inclus pe agenda Organizației Mondiale a Turismului ca un eveniment remarcabil pentru acțiunea sa motrice de consolidare a sportului și turismului în Comunitate.

Proiectul MADCUP își propune să promovează turismul de familie de calitate, în obiectivul său de transmitere a culturii și a valorilor prin sport. În acest sens, se așteaptă asistența a mai mult de 18.000 rude ale jucătorilor de fotbal și mai mult de 100.000 spectatori, ceea ce reprezintă un impuls economic important pentru Corredor del Henares și pentru regiune în ansamblu.

Sursa : Comunitatea Madrid – 2022Comunitatea Madrid reunește mai mult de 12. jucători de fotbal de bază în MADCUP 2022