Comunitatea Madrid a restaurat picturile Ermitului Santa María La Antigua de Carabanchel, una dintre cele mai vechi clădiri din Villa de Madrid, datând din secolele XIII şi XIV, care a fost recuperat integral la începutul acestui secol. În plus, în cadrul acordului Ministerului Culturii, Turismului și Sportului cu Biserica Catolică aferent exercițiului financiar în curs, este planificată recuperarea elementelor picturale ale retabloului.

Ministrul Administrației Locale și Digitalizării Guvernului Regional, Carlos Izquierdo, și Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Marta Rivera de la Cruz, au vizitat astăzi acest templu pentru a contempla o pictură murală tablouri care, în colaborare cu Școala Superioară de Conservare și Restaurare a Bunurilor Culturale, au fost salvate după ce au rămas acoperite. Sub o lucrare care simula un vitraliu cu vaze, a fost găsit un altul de mare valoare documentară și estetică a Santa María Magdalena, care a fost reconstruit în nișa sa originală.

Anterior, in 2020, au fost fixate cele care se aflau in subcoar, in care apar castele, lei si steme nobiliare de mare singularitate. , atrăgând atenția asupra asemănării lor, ca tehnică și iconografie, cu tavanul casetat al Colecției Várez Fisa, pe care Muzeul Prado îl prețuiește în colecția sa.

În ceea ce privește acțiunile planificată pentru anul acesta, pe lângă repararea celor găsite în retablo, se are în vedere curățarea zidăriei acestuia și a picturii murale aflate în spatele acestuia.

Schitul, care face parte din Cimitirul Carabanchel Bajo , răspunde prototipului unei biserici mudejar rurale și are în interior elemente decorative remarcabile, precum cele menționate, și o fântână. În structura sa se remarcă turnul cu clopotniță, la care se accesează din cor, construit cu zidărie și cărămidă verdugadas.

A fost părăsit, fără cult și cu interiorul decontextualizat prin a avea a construit o serie de dependențe pentru diferite utilizări, până când, între 2000 și 2001, Comunitatea Madrid a desfășurat lucrări importante de recuperare, realizând restaurarea acestui Bun de Interes Cultural în întregime (BIC).

Recuperarea cuprinzătoare a clădirii

Pentru recuperarea templului s-a construit o clădire administrativă care a fost amplasată la noua poartă a cimitirului, astfel încât să poată fi demolate încăperile care fuseseră amenajate în acest scop în biserică.biserică proprie. În plus, s-a desfășurat o importantă campanie arheologică în tot subsolul, documentându-se înmormântările făcute în interior și au fost amplasate picturile, care au fost consolidate pentru tratare ulterioară. La această intervenție au fost întărite fundațiile zidului de sud și a fost restaurat întregul interior, oferind acces la cor și incluzând retabloul principal.

În

, având în vedere starea Schitului din cauza umidității și problemelor structurale, lucrările pe care le-au vizitat astăzi consilierii guvernamentali regionali au fost dezrădăcinate și trecute la Conservare. și Restaurarea Școlii Proprietății Culturale pentru intervenția acesteia și, astfel, evitarea eventualei pierderi a acesteia.

În anul . au fost efectuate mai multe lucrări ca urmare a umidității și problemelor structurale. Investiția totală realizată de Executivul Autonom, până în prezent, este mai mare decât 07.000 euro, până la finalizarea lucrărilor de 2016.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2020 Comunitatea Madrid restaurează picturile și retabloul Ermitului Santa María La Antigua de Carabanchel