Comunitatea Madrid desfășoară două acțiuni importante în Navalagamella menite să îmbunătățească accesibilitatea și siguranța rutieră pentru locuitorii municipiului. Astfel, se construiesc trei insule ecologice pentru îngroparea deșeurilor, cu șase containere organice și șase pentru ambalare, cu o investiție de 20.229 euro; si aproape 20% din strazile din intravilanul orasului sunt in renovare, cu un buget de 229.000 euro.

Ministrul adjunct al Administrației Locale și Digitalizării, José Antonio Sánchez, a explicat în timpul vizitei pe șantier că este vorba de două proiecte PIR pentru care 229.000 euro . „În cazul acestor insule, obiectivul este introducerea pe trotuare a unor elemente de mobilier urban mai moderne, mai puțin invazive și mai ecologice”, a subliniat el.

În Concret, acestea se execută lucrări între străzile La Solana, colţ cu bulevardul Constitución; San Juan la confluența cu San José și Las Eras și pe Calle Ancha, la colțul Calvario.

În ceea ce privește renovarea trotuarului, se acționează în cinci zone din centrul orașului. , mai exact, pe străzile San Pedro, Estrecha, Eras, Arroyo Molinero, Travesía de Arroyo Molinero, într-un prim tronson până la Calle de Amargura; iar într-o a doua secțiune până la Miralcampo.

În plus, lucrările afectează străzile Napoles și San Sebastián; Trecerea Bisericii; San Juan, în porțiunea sa sudică paralelă cu drumul de acces la schitul cu același nume; și în strada Eras, de la început cu Miralcampo până la întâlnirea sa cu Travesía de San José.

Un 20% mai mult buget în noul PIR

În noul Program Regional de Investiții 2022- 2022, bugetul pentru acest oraș din munții de vest a crescut cu 20% până la mai mult de 3,2 milioane de euro, ceea ce înseamnă 979.979 Mai mulți euro pentru a investi în îmbunătățirea infrastructurii și a serviciilor pentru vecinii săi.

În plus, Navalagamella Primăria a fost una dintre primele care a solicitat două acțiuni de la Direcția Generală Administrație Locală în cadrul acestui nou PIR, mai exact realizarea mai multor săli multifuncționale anexate sălii de sport și construirea unui al doilea teren de paddle tenis și acoperișul ambelor.

„Prin aceasta ne îndeplinim angajamentul iso al președintelui, Isabel Díaz Ayuso, să mențină o colaborare deplină cu municipalitățile în furnizarea cuprinzătoare și adecvată a serviciilor de competență locală și să garanteze principiile de solidaritate și reechilibrare intermunicipală”, a subliniat viceministrul.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Comunitatea Madrid reînnoiește pavajul străzilor din centrul Navalagamella și construiește trei insule ecologice a risipi