Comunitatea Madrid redeschide serviciul Linia 8 sâmbăta viitoare 28 în mai de Metro , odată ce lucrările de renovare la tronsonul dintre stațiile Columbia și Mar de Cristal au fost finalizate, astfel cu trei zile înainte de termen.

Bugetul investit a fost de 5,3 milioane de euro iar lucrările au durat aproximativ trei luni și jumătate. În acest timp, Pinar del Rey este singura oprire care a fost complet închisă publicului.

Guvernul regional a efectuat restaurarea completă a platformei căii și a drenajului. Aceste acțiuni au servit la eliminarea limitărilor de viteză existente în acea zonă, cu scopul de a oferi suprastructurii liniei o mai mare calitate, durabilitate și fiabilitate, precum și creșterea eficienței întreținerii și a duratei de viață utilă a elementelor sale.

Pentru a minimiza inconvenientele pentru călători și a reduce impactul acestora, operatorii au lucrat în mai multe schimburi șapte zile pe săptămână, cei 24 ore ale zilei. În plus, cu scopul de a garanta mobilitatea în zonă, a fost lansat un serviciu special gratuit de autobuz, fără costuri suplimentare pentru utilizator, care acoperea tronsonul afectat.

The The redeschiderea secției coincide cu ziua meciului final al Ligii Campionilor dintre Liverpool și Real Madrid, care se va disputa la Paris. Prin urmare, toți acei suporteri care doresc să meargă cu avionul pentru a urmări meciul se pot deplasa la aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas folosind acest serviciu public.

Sursa: Comunitatea Madrid –

Comunitatea Madrid redeschide serviciul de metrou Linia 8 sâmbăta viitoare, cu trei zile înainte de termen