Comunitatea Madrid este din nou comunitatea autonomă cu cea mai mare speranță de viață la naștere, cu 84,63 ani, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INE) corespunzătoare anului 2021. Astfel, madrilenii Cei născuți acum vor ajung, în medie, la 87,14 și bărbații la 81,81.

În Spania, statistica în 2021 este de 83,07 ani, cu aproape 86 de ani (85,83) pentru femei și 80 (80,27) pentru bărbați. În spatele Madridului se află Navarra, care ajunge la 84,28 în media pentru ambele sexe.

Potrivit acestor cifre, Madrid a recuperat practic cifrele din 2019, când a ajuns la 84,99 ani, cel mai mare din țară, în timp ce în 2020 această cifră a fost echivalată cu rezultatele naționale, mai exact 82,33.

Speranța de viață este legată de incidența principalelor cauze de mortalitate, care în Spania sunt cancerul și bolile cardiovasculare. Urmează bolile netransmisibile precum diabetul zaharat, patologiile respiratorii cronice, problemele de sănătate mintală și bolile musculo-scheletice.

Cunoscută și sub denumirea de speranță de viață, este determinată de factori precum dieta, exercițiile fizice, consumul de tutun și alcool, sau bunăstarea emoțională, precum și de amenințări neașteptate pentru sănătate, cum ar fi pandemia de COVID-19.

Strategiile de promovare și prevenire a sănătății care abordează factorii determinanți ai celor mai răspândite boli din copilărie și de-a lungul vieții, precum și politicile de sănătate care facilitează alegerea celor mai sănătoase opțiuni și controlul noilor riscuri pentru sănătate, contribuie nu numai la creșterea acestei medii, ci și la o stare de sănătate bună. în tot acest timp.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid recuperează liderul în speranța de viață în Spania în 2021, cu 84,6 ani