Comunitatea Madrid recunoaște valoarea ecologică și economică ridicată a activității de vânătoare, care permite gestionarea teritoriului și îngrijirea biodiversității. Acest lucru a declarat ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, în cadrul vizitei sale la cea de-a noua ediție a Târgului de vânătoare desfășurat la IFEMA până la 18 în luna martie, la care participă în fiecare an profesioniști în vânătoare și experți în natură.

Datorită grijii administratorilor de rezervație, teritoriile sunt menținute în stare bună și, în multe dintre ele, sunt instalate hrănitori și adăpători pentru animale. În plus, face posibilă controlul suprapopulărilor de specii dăunătoare culturilor, precum iepurii, porumbeii sau mistreții, pentru care 2021 mai mult de 1. autorizații. În plus, această activitate protejează specii pe cale de dispariție precum vulturul imperial, râsul iberic sau barza neagră.

Doar în regiunea Madrid se înregistrează o medie de

. . licențe anuale de vânătoare și pescuit, aproximativ jumătate în fiecare caz. Comunitatea Madrid are 80 rezervații private, cu cinci mai multe decât în ​​campania precedentă, pe lângă pădurile publice gestionate de Administrație autonome Practica lor se desfășoară în ele, întotdeauna reglementate în perioade limitate de timp, în general toamna și iarna.

Din toate aceste motive, Guvernul de la Madrid, după cum a subliniat ministrul , „promovează acțiuni de apărare pentru numeroasele sale contribuții la conservarea mediului și la economie, întrucât generează un număr mare de locuri de muncă directe și indirecte”, și a subliniat că „în plus, dorim să susținem o activitate desfășurată de 777.000 oameni din regiune”.

Comunitatea colaborează de la 2002 cu Madrid Federation de Caza (FMC), cu care și în acest an împarte stand la acest târg, în diverse inițiative, precum folosirea șoimii pentru a evita excesul de populații dăunătoare faunei autohtone, sau diferite cursuri de pregătire. in aceasta zona. De asemenea, a fost promovat un proiect gastronomic de promovare a consumului acestui tip de carne în mâinile restauratorilor din Sierra Norte, una dintre zonele cu cea mai îndelungată tradiție în acest sector.

În ceea ce privește pescuitul, guvernul regional a promovat crearea a trei noi rezervații de pescuit de păstrăv curcubeu în Lozoya, Guadarrama și Santa María de la Alameda pentru practicarea sportului; o rezervație experimentală pentru pescarii din Sierra Norte și o patrulă pentru eradicarea faunei exotice din râurile din Madrid. În plus, anul trecut a fost lansat programul de creștere a păstrăvului brun Lozoya pentru consolidarea populațiilor de pești nativi.

Închideri de vânătoare pentru sezonul de vânătoare 2021/22

Pentru sezonul de vânătoare 2021/03, a fost de acord cu avizul regional de Mediu reduce la zero cota de vânătoare a turturelei europene, urmând linia adoptată de restul comunităților autonome, deși și-a menținut considerația ca specie de vânătoare și va continua să lucreze în următorii ani pentru utilizarea durabilă a acesteia.

Pe de altă parte, s-au consolidat modificările introduse în ordinul pentru controlul iepurilor, adăugându-se posibilitatea utilizării modalității dentare, la propunerea FMC, cu maximum de opt câini per bandă și fără a folosi arme de foc. În ceea ce privește vânătoarea de vânat mare, se clarifică folosirea vizoarelor termice și altele asemenea, folosirea acestora fiind interzisă dacă sunt atașate la armă.

În fine, interdicțiile includ și obligația de a semnează o anexă de declarație responsabilă și recomandă utilizarea muniției biodegradabile.

)

Sursa: Comunitatea Madrid – 2021 Comunitatea Madrid recunoaște nivelul ridicat de valoarea si economica activitatii de vanatoare