Comunitatea Madrid a acordat Margarita Salas, Miguel Catalán și Julián Marías 2022, al căror obiectiv este să recunoască carierele profesionale remarcabile ale cercetătorilor din regiune. Astăzi, lista câștigătorilor din acest an a fost publicată în Monitorul Oficial al Comunității Madrid.

Premiile se acordă în două modalități: carierei științifice, care recunoaște realizările, pregătirea în domeniul cunoașterii și repercusiunea națională și internațională de-a lungul carierei sale profesionale; iar cei sub patruzeci de ani, pentru a evidenția calitatea și excelența muncii desfășurate la începutul carierei.

Margarita Salas la carieră a fost pentru José Antonio Enríquez, de la Ãߦ Zona de Fiziopatologie Miocardică a Centrului Național de Cercetare Cardiovasculară Carlos III. Acolo aduce contribuții importante la înțelegerea biogenezei mitocondriale și a bioenergeticii. Â

A fost acordat același premiu la categoria tineret

ex aequo către Ana Ortega și Ã&#; Ángel Goñi. Primul este liderul grupului Cancer and Aging Metabolism de la Centrul de Biologie Moleculară Severo Ochoa, aparținând Consiliului Superior de Cercetare Științifică (CSIC). Laboratorul său se concentrează pe studiul limfomului difuz cu celule B mari, cea mai frecventă malignitate de acest tip la adulți. Goñi, la rândul său, este șeful Laboratorului de Biocomputing al Centrului de Biotehnologie a Plantelor și Genomică al Universității Politehnice, iar activitatea sa în acest domeniu se află în fruntea biologiei sintetice și a bioingineriei în Spania.

Cariera lui Miguel Catalán i-a revenit profesorului de la Institutul de Știința Materialelor din Madrid al CSIC, Ricardo García, care a dezvoltat contribuții foarte relevante în domeniu de fizică în domeniul microscopiei de forță și nanotehnologiei. În acest caz, câștigătorul pentru cei sub patruzeci de ani este Andrés Castellanos, de la aceeași instituție, care își concentrează eforturile pe tehnici și infrastructuri internaționale de ultimă oră pentru fabricarea și studiul fotodetectorilor bazați pe materiale bidimensionale. .

Julián Marías, la prima dintre categorii, a fost obținut de profesorul de Drept Internațional Public și Relații Internaționale al Universității Complutense din Madrid, Araceli Mangas , care are o lungă istorie în domeniul tratatelor internaționale, al sistemului instituțional al Uniunii Europene și al protecției Drepturilor Omului, printre altele.

În sfârșit , Miguel Almunia, profesor la Facultatea de Afaceri, Economie și Drept din cadrul Universității CUNEF, a câștigat premiul minorilor datorită evaluărilor sale asupra efectelor politicilor publice asupra comportamentului agenților economici, în special din companii.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Comunitatea Madrid recunoaște munca în domeniul cancerului prin premiile sale de cercetare 2022