Comunitatea Madrid a sărbătorit astăzi Ziua Universală a copiilor cu o zi festivă pentru familiile madrilene în Parcul Europa din Torrejón de Ardoz, la care a participat ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, și la care au fost înmânate Premiile Copilăriei 2022.

Cu aceste premii, â&#40 ;( guvernul regional dorește să evidențieze angajamentul diferitelor persoane și instituții cu protecția și apărarea a bunăstării și drepturilor copiilor și adolescenților din regiuneâާœ, a subliniat Dancausa, care a impartit dimineata cu cei mici si cu parintii lor, care au venit la locatie pentru a se bucura de activitati precum povestiri, ateliere de robotica si desen, jocuri sportive si spectacole de magie.

.

Noiembrie comemorează Declarația Universală a Drepturilor Copilului din 2022 și Convenția cu privire la Drepturile Copilului din 1959 și, în urma recomandării Adunării Generale a Națiunilor Unite, se organizează activități de promovare a bunăstării minori.

De asemenea, Comunitatea Madrid profită de această dată pentru a oferi Recunoașterile copiilor, care anul acesta sărbătoresc cea de-a 25-a ediție și care , în cele patru categorii ale lor, reprezintă valorile promovate de această zi. Astfel, premiul Entității private a revenit Grupului Parques Reunidos-Fundación Parques Reunidos pentru contribuția sa la accesul la activități educaționale de agrement pentru copiii aflați în situații vulnerabile și cu nevoi speciale.

.violența împotriva minorilor.

La rândul său, în secțiunea Media, s-a distins compania de producție Bowfinger International Pictures, condusă de María Luisa Gutié.rrez și actorul și regizorul Santiago Segura. Juriul și-a apreciat angajamentul de a folosi cinematograful și cultura ca instrumente pentru transformarea societății, transmiterea valorilor și oferta de petrecere a timpului liber în familie cu titluri precum seria de filme

Părinte este doar unul .

În cele din urmă, medicii Celso Arango și Ricardo Martino au împărtășit recunoașterea Persoanei Unice. De Arango, director al Institutului de Psihiatrie și Sănătate Mintală și șef al Serviciului de Psihiatrie pentru Copii și Adolescenți al Spitalului General al Universității Publice Gregorio Marañón, își evidențiază contribuțiile în domeniul psihiatriei copiilor și adolescenților, în timp ce Martino, Coordonatorul Paliativului Pediatric Unitatea de îngrijire a Spitalului Public Niño Jesús, el este promotorul Fundației Porque Viven, care promovează un concept cuprinzător de îngrijire paliativă pediatrică.

Legea privind protecția copilului

Dancausa i-a felicitat pe toți câștigătorii, cărora le-a mulțumit â€lucrarea care , individual sau colectiv, se desfășoară pentru a garanta egalitatea în drepturi și pentru a se asigura că minorii, în special cei mai vulnerabili, au cele mai bune oportunități de dezvoltare” . ;&#40 ;.

Acest angajament este inclus și în proiectul noii Legi regionale privind drepturile, garanțiile și protecția globală a copiilor și adolescenților, care este în prezent fiind în curs de procesare în Adunarea regională. Obiectivul acestui nou text â( este de a răspunde nevoilor unei societăți în continuă schimbare și de a garanta efectiv că drepturile minorilor la viață, educație , sănătate mintală sau creștere într-o familieâ (.

În acest sens, consilierul a reamintit implementarea recentă a Planului de asistență maternală, care are ca scop creșterea numărului de persoane dispuse să aibă grijă de minori aflați în grija administrației regionale â(߅ pentru ca copiii aflați în centre de protecție să poată crește în acest tip de mediu, care este cea mai bună alternativă pentru dezvoltarea lor personală și socialăâ&#

. ; . Printre alte măsuri, include formule precum plasamentul în timpul anului școlar, vacanțele de vară sau weekendurile și diverse subvenții și ajutoare menite să împiedice solidaritatea acestor familii să le pună o povară financiară suplimentară.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea din Madrid recompensează angajamentul față de drepturile copiilor de Ziua Universală a Copilului 1959